17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3355
görüntüleme

Zili çalınan 130 kapının 75'i "kim o" demedi.

Zili çalınan 130 kapının 75'i "kim o" demedi.

Vatandaşlar bu şekilde dikkatsiz davranarak hırsızlık ve diğeer adli olaylara neden oluyor.Burdur Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmada, zili çalınan 130 kapıdan 75'inin, kim olduğunu bile sorulmadan apartmanın kapısını açtığı belirlendi.

Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmayı anlattı.

Ekiplerin bir saatlik uygulaması sırasında, 130 kapının zilini çaldıklarını kaydeden Aydoğan, bunlardan 75'inin apartman kapısını"Kim o"demeden açtığının belirlendiğini söyledi.

Vatandaşların böyle yaparak hırsızlığa davetiye çıkardığını kaydeden Aydoğan, vatandaşları, tanımadıkları kişilere kapı açmamaları ve zili çalan kişinin kim olduğunu sormaları konusunda uyardı.

Aydoğan, kamu düzeni ve genel asayişin sağlanması, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamasına yönelik olarak Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin, binaların ve dükkanların giriş kapılarına"155 Polis İmdat"ve"Giriş Kapınızı Kapalı Tutunuz"projesi kapsamında iki bin çıkartma yapıştırıldığını kaydetti.

155 hattına gelen çağrılar hakkında da bilgi veren Aydoğan, 02-12 Kasım tarihleri arasında 155 Polis İmdat Hattı'na 178 ihbar geldiğini, bunlardan 64'ünün trafik, 114'ünün diğer suçlarla ilgili olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan huzur toplantısına da değinen Aydoğan, bazı vatandaşların polisin olay yerine geç geldiğine yönelik şikayeti üzerine de araştırma yaptığını anlattı. Konuyla ilgili bir emniyet müdür yardımcısını görevlendirdiğini vurgulayan Aydoğan, şunları söyledi:

"Vatandaşlara 155'in kayıt altında olduğunu ifade etmiştim. Konuyu araştırıp, inceleyeceğimi ve kamuoyu ile paylaşacağımı belirtmiştim. 10 günlük çalışma sonucu emniyette yapılan tüm ihbarları ve olay yerine intikal sürelerini tek tek tuttuk. Görevlilerimiz bir olaya 30 saniyede, 9 olaya 1 dakika civarında, 21 olaya 2 dakika içinde, 27 olaya 3 dakikada ve 22 olaya 4 dakikada müdahale etti. Kentimiz küçük olduğundan olay yerine intikal süremiz saniyelerle bile ölçülüyor."

Sadece 3 olaya polisin 5 dakikadan sonra ulaştığını bildiren Aydoğan,"Bu gecikmenin sebebi ise şehir giriş çıkışlarında yaptığımız uygulamalar sırasında bir ihbarın yapılması ya da trafik polisleri bir kazaya bakarken başka bir kazanın meydana gelmesidir. Yılbaşından sonra yapılan yeni atamalarla birlikte polis sayımız daha da artarsa süreler daha da kısalacaktır"diye konuştu.

AA

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011