17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3146
görüntüleme

Yenimahalleli gençler Avrupa'ya

Yenimahalleli gençler Avrupa'ya
Bu proje kapsamanda meslek lisesi veya üniversite mezunu Yenimahalleli 40 genç 2007 yılında 2 aylık süre ile Almanya'ya ücretsiz olarak mesleki eğitim ve staj için gönderilecek.

Proje ile yurt dışına gönderilmek üzere seçilecek gençlerin ulaşım, yemek, konaklama, kurslar, geziler, v.s. gibi tüm masrafları Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılanacak.

Bu projeden yararlanmak isteyen gençlerin meslek lisesi veya üniversite mezunu olması gerekiyor. Meslek lisesi mezunu gençlerin, meslek liselerinin nakış el sanatları, tekstil, çocuk gelişimi, grafik tasarımı, kuaförlük, gıda teknolojisi, mobilya ve dekorasyon, elektrik, elektronik, bilgisayar, makine ressamlığı, tesviye ve CNC gibi yenilikçi iş fikirlerinin ortaya çıkabileceği bölümlerini tamamlamış olmaları gerekiyor.

Üniversite mezunları için ise mühendislik veya iktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olmaları şartı aranıyor.

Başvuru sırasında, çalışmıyor olmak, daha önce mesleki eğitim almış olmak, yabancı dil biliyor ya da yabancı dil öğrenmeye istekli olmak (yabancı dil bilenler ve yeterliliklerini belgeleyenler), Ankara'da özellikle Yenimahalle'de ikamet ediyor olmak seçimlerde gençlere tercih önceliği tanıyacak.

Projeden yararlanmak isteyen gençlerin Yenimahalle Belediyesi'nin www.yenimahalle.bel.tr adresli web sitesinden temin edecekleri başvuru formunu doldurarak, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah il mühaberi, diploma fotokopisi ve varsa yabancı dil yeterliliğini gösterir sınav sonuç belgelerinin fotokopisi ile birlikte en geç 22 Kasım 2006 saat 17.00'e kadar Yenimahalle Belediyesi'nin Yeni Masa Birimi'ne bizzat başvurmaları gerekiyor.

İki grup halinde Almanya'ya gönderilecek gençlerden 1. grupta yer alacaklar mesleki eğitim ve stajlarını Ocak 2007-Mart 2007, 2. gruptakiler ise Mart 2007-Mayıs 2007 tarihleri arasında yapacaklar.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen meslek liseliler ve işsiz üniversite mezunu gençlerin, bu proje sayesinde mesleklerinde yenilikçi uygulamaları yerinde takip edeceklerini ve böylece mesleklerinde uluslararası bilgi düzeyine sahip olacaklarını söyledi.

Avrupa Birliği'nin desteği ile gerçekleştirdikleri projenin gençlerin önünü açacağını kaydeden Başkan Duyar, "Bu proje ile gençlerimiz yurt dışı tecrübesi kazanarak yabancı dillerini geliştirecekler, Türkiye'de alanında gerekli eğitimi almış, girişimci ihtiyacını karşılayan, Avrupa kültürüne ve bilgisine hakim gençler olacaklar. Dünya pazarına açılmaya çalışan işverenlerin aradığı, uluslararası eğitim almış, bilgi değişimini fırsat haline getirebilen, yeni iş fikirleri üretebilen, nitelikli elemanlar olacaklar. Mesleklerindeki gelişim ve değişimleri Avrupa'da görecekleri uygulamalı eğitimle yerinde takip edecekler. Belediyemizin Avrupa Birliği ile ortaklaşa sağladığı bu imkanla, yenilikçiliği, kendilerini geliştirerek ve çalışarak öğrenecekler. Vasıfları uygun olan tüm gençlerimizi bu projeye katılmaları için bekliyoruz ve hepsine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011