17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

5385
görüntüleme

Yeni Gençlik Parkı Yakında Açılıyor

Yeni Gençlik Parkı Yakında Açılıyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gençlik Parkı'nın çok daha modern ve kullanışlı yeni görüntüsüyle çok kısa bir zamanda hizmete açılacağını bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçek,"Cumhuriyet döneminin en görkemli parkı olan Gençlik Parkı'nın, tiyatroları, gezi alanları, çay bahçeleri, yeşil alanları ve diğer birçok özelliği ile tüm Ankaralıların büyük bir keyifle gelip vakit geçirecekleri tam bir aile parkı olacağını, eski güzel kimliğine kavuşacağını"dile getirdi.

Gökçek, Ankara Garı ile Opera binası arasındaki 275 bin metrekarelik alandaki Gençlik Parkı'nda öncelikli olarak yeşil alan miktarını arttırdıklarını belirtti.

Var olan yeşil dokunun korunduğunu, ıslah çalışmaları tamamlanan havuzun etrafının boydan boya çalı ve çiçek türü bitkilerle süsleneceğini anlatan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk olarak parktaki ağaçların tek tek büyüklüklerini ve cinslerini tespit ederek kimliklendirdik ve hepsine birer numara verdik.'Gençlik Parkı'ndaki ağaçlar kesiliyor'gibi söylentiler kesinlikle yalandır. Çünkü burada kimse ağaç kesemez. Tam tersine salaş binaların, yapıların içine gömülmüş olan ağaçları ortaya çıkartarak, ıslah edip düzeltiyoruz. Ayrıca parka 5 bin 500 yeni ağaç dikimini de gerçekleştireceğiz. Yani yeşil alanları eskiye göre çok daha büyütüyoruz."

-MONARAY, ESKİ TREN NOSTALJİSİ YAŞATACAK"-

Gökçek, parkın"Ulus, Metro, Gençlik Merkezi, 19 Mayıs Stadyumu karşısı, Gar ve Nikah Salonu kapısı"olmak üzere 6 giriş ve çıkış kapısının bulunduğunu anlatarak, nikah salonu, eski bando binası ve Ulus girişindeki karakol binasının restore edildiklerini kaydetti.

Parktaki en önemli çalışmalardan birinin de'Monaray'adı verilen ve özel direkler üzerinde trenli gezi imkanı tanıyan sistem olduğunu bildiren Gökçek, bununla"Ankaralılar'a eski tren nostaljisini yaşatacaklarını ve bunun Türkiye'de ilk olacağını"söyledi.

Parktaki havuzda, Türkiye'de kentsel parklar arasında bir ilki uygulayacaklarını ifade eden Gökçek, parkın ve havuzun çok özel bir ışık dizaynıyla aydınlatılacağını bildirdi.

Gökçek, parka Cumhuriyet Anıtı dikmeyi planladıklarını da bildirerek, arka plana alınan çay bahçeleri ve kafelerin de modern yapılar olacağını ifade etti.

Ayrıca parkın Opera binası sınırında bulunan ağaçsız bölgede TÜBİTAK ile birlikte yapılan çalışmayla"Bilim Merkezi"inşa edileceğini kaydeden Gökçek, Necip Fazıl Kısakürek ve Kemal Sunal Kültür Merkezlerinin tamamen yıkıldığını ve yerlerine aynı adları taşıyan, 350 kişilik yeni kültür merkezi inşa edildiğini bildirdi.

Gar'ın karşısındaki meydanın altında 113 araç kapasiteli kapalı otopark yapıldığını ifade eden Gökçek, Lunapark'ın da ufak tefek değişikliklerle daha modern hale getirileceğini kaydetti. Gökçek,"İnsanlar, aileleri ve çocuklarıyla akşam iş dönüşü buluşarak parkta rahatça oturabilecekler ve eğlenebilecek. Park, yeni modern görünümüyle gece gündüz açık kalarak eski hüviyetine kavuşacak" diye konuştu.

Projenin mimarı Öner Tokcan ise"Parkımızda bundan böyle sadece yeşillik, cam ve membran olacak. Vatandaşlarımızın güneşten ve yağmurdan korunabileceği bir Gençlik Parkı, yazın da kışın da hizmet verecek"dedi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011