17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3254
görüntüleme

Yeni Esenboğa Açılıyor

Yeni Esenboğa Açılıyor

Yeni terminalde, 5 bin noktada kontrolü sağlayan interaktif yangın algılama sistemi kurulacak. TAV Proje Müdürü Nuray Demirer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Ekim'de bitirilmesi planlanan Esenboğa Havalimanı yeni iç ve dış hatlar terminallerinin Ankara'ya yakışır modern ve teknik bir donatı ile yapılacağını söyledi.

Mevcut Esenboğa Havalimanı'nın 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğuna dikkati çeken Demirer, yeni terminaller ile yolcu kapasitesinin 10 milyon kişiye çıkartılacağını bildirdi. ""ANKARA'YA DİREKT UçUŞLAR ARTACAK"" Nuray Demirer, Esenboğa Havalimanı yeni iç-dış hatlar terminali ve katlı otoparkının büyük bir proje olduğunu ifade ederek, Atatürk Havalimanı Terminali'nin bir örneği olan proje kapsamında Ankara'ya direkt uçuşların artacağını kaydetti. Demirer, 183 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan yeni terminalin, teknik özellik olarak dünya standartlarında bir havalimanı kapasitesine ulaşacağını belirterek, ""Mimari olarak, aydınlık, canlı, ferah ve modern bir yapıyı amaçladık"" dedi. Kış şartlarının inşaat çalışmalarını yavaşlattığını ifade eden Demirer, ""Havanın ısınması ile birlikte çalışmalarımızı daha aktif hale getirdik. Proje planlanan tarihte bitirilecek"" diye konuştu.

TOPRAKLAMA VE YILDIRIMDAN KORUMA SİSTEMİ

Demirer'in verdiği bilgiye göre, mekanik sistemlerin kullanıldığı yeni terminal binasında, elektrik ve elektronik sistemlerin yoğun olduğu bir sistem devrede olacak. Havalimanları için büyük risk taşıyan Topraklanma ve Yıldırımdan Korunma Sistemi'nin yer alacağı yeni terminalde, 5 bin noktada Kontrolü Sağlayan İnteraktif Yangın Algılama Sistemi bulunacak. Bağajlar da EDS (Otomatik Patlayıcı Algılama Sistemi) ile kontrol edilecek. G

üVENLİK MAKSİMUM SEVİYEDE

Güvenliğin maksimum düzeyde tutulduğu terminal, 400 noktada sabit, 60 noktada hareketli toplam 460 kamera ile izlenecek. Yeni terminalde, 3 bin noktada dijital merkezli ses yayını, 240 noktada kartlı geçiş sistemi, 80 noktada analog, 35 noktada dijital ve 4 noktada dünya saatleri bulunacak. Ayrıca yeni terminalde, DGS, GOS Uçak Yaklaştırma Sistemi X-Ray, EDS Güvenlik Denetim Sistemi ile Otopark Kontrol Sistemi de olacak.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011