17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

7652
görüntüleme

Wall Street OSTİM'de

Wall Street OSTİM'de

Organize Sanayi Bölgeleri Dil Okulları Projesinin ilk ayağını oluşturan kursta, küçük ve orta ölçekli firmaların ihtiyacına uygun İngilizce eğitimi verilecek. Bu çerçevede, iş İngilizcesi eğitimi için de seçenek yer alacak.

Eğitim danışmanlarından Gökmen Cebeci, eğitimde, gramer bilgisine dayalı kur sistemini değil, kişilerin kendisini ne kadar ifade edebildiğini esas aldıklarını belirterek,"KPDS'den 90 alan ancak başlangıç seviyesinden başlayan öğrencilerimiz var"dedi.

Sabit ders saatlerine bağlı kalmadan, kişinin isteğine göre esnek saatlerde eğitim verildiğini ve sınıfların 4 kişi ile sınırlı tutulduğunu anlatan Cebeci, öğretmenin esas olduğu, interaktif sisteme dayalı bir eğitim sunduklarını söyledi.

Cebeci, gündelik işleri halledebilecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip birinin, sunum yapabilecek düzeye gelmesi için yaklaşık maliyetin 3-3,5 bin YTL olduğunu belirtti.

"OSTİM'DEKİ KOBİ'LERİN YÜZDE 75'İ İNGİLİZCE BİLMİYOR"

Açılış dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Wall Street İnstitute İngilizce Dil Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar da, OSTİM'deki kursu pilot model olarak aldıklarını, burada sağlanacak başarıya göre 5 organize sanayi bölgesinde daha"dil okulu"açmayı düşündüklerini söyledi.

KOBİ'lerin ithalat-ihracat yoluyla dünyaya açıldığını, fuarlara, organizasyonlara katıldığını ancak İngilizce konusunda sıkıntı yaşadıklarını anlatan Uçar,"OSTİM'de KOBİ'lerde çalışanların yüzde 75'inin İngilizce bilmediğini"söyledi. Uçar,"Global pazarda kendine yer edinmek isteyen KOBİ'lerin İngilizce iletişim kurabilmeleri zorunluluk haline gelmiştir"dedi.

“BENDE ÖĞRENCİSİYİM”

OSTİM Başkanı Orhan Aydın, öğrencilik yıllarında WSI'ın Kızılay'daki şubesinde eğitim aldığını belirterek, “Ben burada Yönetim Kurulu Başkanı ve Wall Street Instıtute öğrencisi olarak bulunuyorum. 15 bin kişisel işletme, 100 bin çalışan ve yüzde 30 ithalat ve ihracat yapan firma bulunuyor. Karşılaştığımız en büyük zorluklardan biri yabancı dil eksikliği. 2 yıla yakın zamandır araştırmalar yaptım. Wall Street Instıtute'yle bu sorunu aşacağımıza inanıyoruz. Bölgemize yararlı olmasını istiyor ve WSI'a teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“HİZMET AYAĞIMIZA GELDİ”

OSTİM'de binlerce işletme olduğunu ve her işletme yöneticisinin İngilizce bilmesi gerektiğini belirten OSİAD Başkanı Nihat Güçlü, sanayiciler olarak bu konuda çok eksikleri olduğunu ve bu okul sayesinde bu eksikliklerini tamamlayacaklarını vurguladı. Bu tip eğitim kurumlarının genellikle Ankara'nın merkezinde bulunduğunu ve sanayicilere uzak olduğunu kaydeden Güçlü, “Biz sanayiciler sabah 8.00'da işe başlar akşam 22.00'a kadar çalışırız. Onun için hizmetin OSTİM'e, ayağımıza kadar gelmesi sanayicilerimiz için çok iyi. Eminim ki bu yer 2 ay kadar kısa bir sürede, yoğun katılımdan dolayı bizlere yetmeyecek” dedi.

“FARKINDA DEĞİLİZ”

Gelişen dünyaya ayak uydurulması gerektiğini belirten, Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç, “Gelişen bir dünyada yaşıyoruz. Bir dil bilen bir insan, iki dil bilenin iki insan olduğunu unutmayalım. Kendi ülkemizde yaşarken dil eksikliğinin farkında değiliz. Ülke dışına çıkınca da zorlanıyoruz. Ayağımıza gelen hizmete teşekkür ederim. Bizim mutlaka çok insanı geliştirmemiz lazım. Satışını yapacağınız ürünü anlatamazsınız. Bu hizmetler her zaman ele geçecek hizmetler değil. Bu hizmetlerden yararlanmamız gerek. Bu hizmetin başarılı olacağına inanıyorum” söyledi.

“DESTEK OLMAMIZ GEREK”

WSI OSTİM Dil Okulu gibi yatırımlara her zaman destek verilmesi gerektiğini ifade eden, ORSİAD Başkanı Birol Duygu, dünyaya açılmak için İngilizce bilmenin şart olduğunu söyleyerek, bu tip kurumlara destek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Duygu, sözlerine şöyle devam etti; “İngilizce'yi kullanmamız gerek. Kullanabilmemiz içinde öğrenmemiz şart. WSI, dünyada 28 ülkede 450 şubesi olan bir kurum. Bizim bölgemize yatırım yaptıkları için teşekkür ederim. İthalat ve ihracat yapan firmaların destek vermeleri gerek. Ticari diyalogun doğru tercüme edilmesi için ve işlerimizi doğru halledebilmemiz için bu tür kurumlara destek verilmesini istiyorum”

kaynak: yenimahallem

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011