04.07.2016

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2006
görüntüleme

Uzmanından şeker tadından bayram önerileri

Uzmanından şeker tadından bayram önerileri

Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan Doktor Serdal Taş, Ramazan ayının sonlanmasıyla birlikte oluşabilecek sağlık sorunları hakkında vatandaşları uyardı.


Ramazan Bayramı’nın olmazsa olmazları şeker, çikolata ve tatlı ikramlarının fazla tüketilmemesi gerektiğini belirten Taş, özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların şekerli gıdaları tüketirken daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirtti.


Sütlü tatlılar tüketin


Oruç tutan vatandaşların bu süre zarfında metabolizma hızlarının zayıfladığını da belirten Dr. Taş, “Ramazan’da oruç tutan vatandaşlarımızın metabolizma hızı yavaşlıyor. Bu da vücudu kilo almaya meyilli hale getiriyor. Ramazan Bayramı da şeker, tatlı, çikolata tüketiminin arttığı bir dönem. Özellikle bayramda ikramla artan şeker tüketimi diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalığı olan bireyler için tehlike arz ediyor. Bu yüzden Şeker Bayramı’nda şerbetli tatlılar yerine hafif olması nedeniyle sütlü tatlılar, taze meyveler ve dondurma tercih edilmelidir” dedi.


“Kendi sağlığınız kadar misafirlerinizin sağlığını da düşünün”


Kişilerin kendi sağlıklarına gösterdikleri özeni evlerine gelen misafirlerine de göstermesi gerektiğini belirten Taş, “Kendi sağlığınız kadar misafirlerinizin sağlıklı beslenmeleri içinde özen gösterin. Onlara şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlı, dondurma, taze meyve ikram edin” diye konuştu.


Diyabet, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon gibi kronik hastalığı olanların uyguladıkları diyete bayram süresince de sadık kalmaları gerektiğinin de sözlerine ekleyen Doktor Taş, “Özellikle diyabet hastaları tatlı tüketmekten kaçınmalıdırlar. Diyetlerine uymaya da özen göstermelidirler” diye konuştu.

Kaynak : Yenimahalle Belediyesi

Ankara-Eskişehir arası 1 saate inecek

Ankara / 26.06.2016

Ankara'da Çatısı Çöken AVM'den Açıklama: Teknik Bir Problem!

Ankara / 25.06.2016

Podium AVM'nin çatısı çöktü

Ankara / 25.06.2016

Batıkent’in kitaba ilgisi çok yoğun

Batıkent / 30.05.2016

Batıkent'te Aziz Sancar parkı açıldı.

Batıkent / 22.05.2016