17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

7694
görüntüleme

Şentepe Değişiyor

Şentepe Değişiyor
Yenimahalle Belediyesi En büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olan Şentepe Kentsel dönüşüm projesine start veriyor.

Şentepe Ankara'nın en güzel noktalarından birisi olmasına rağmen gecekondu bölgesi olması nedeniyle şimdiye kadar hep arka planda kaldı. Başkentin terası sayılabilecek Şentepe Yenimahalle Belediyesinin uygulamaya koyduğu dönüşüm projesinden sonra şimdiden cazibe merkezi olmaya başladı.

Türkiye'de ikinci bir örneği bulunmayan Şentepe Kentsel Dönüşüm projesi 425 hektarlık alanıyla yaklaşık olarak 90 bin kişinin yaşadığı Ankara'ya en hakim tepelere ve en güzel vadilere sahip olan Şentepe, bu projeyle 14 bin gecekondu yıkılarak 35 bin yeni konutlar yapılması düşünülüyor.

Bu proje ile niteliksiz çirkin yapılar ve gecekondu alanların yerini modern yapılar alacak. Bu değişimle birlikte Yenimahalle daha çağdaş ve modern bir görünüm kazanacak. Ankaranın en modern yerlerinden biri daha doğmuş olacak.

Proje kapsamında teras evler, çok katlı evler, sıra evler, çocuk bahçeleri, spor alanları, parklar, iş merkezleri gibi seçenekler bulunuyor. Mevcut vadilerin de korunması ve doğal yapının bozulmadan düzenlenmesi için de önlem alında.

ŞENTEPE GELECEĞİN MODERN KONUT BÖLGESİ OLACAK

Özlenen bir Yenimahalle yaratmak için belediye olarak hiçbir şeyden kaçmayacaklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar “Ankara'da yeni bir kent yaratıyoruz. Proje bittiği zaman Şentepe Başkentin cazibe merkezi olacak. Yenimahalle fiziki ve coğrafi konumu ile Başkent Ankara'mızın çok önemli bir ilçesidir. Şentepe projemiz Türkiye'de ikinci bir örneği olmayan bir projedir. Bu projeyle birlikte şunu iddaa ediyorum Şentepe geleceğin modern konut bölgesi olacak. Şentepe'nin adı gibi şen olabilmesi için gece gündüz demeden çalıştık. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve yüzler artık gülecek, Şentepe bizimle şehirleşecek. Göreve geldiğimizde yıllardır birikmiş kangren haline gelmiş çok önemli ciddi sorunlar vardı. Öncelikle bunlara eğilme mecburiyetimiz vardı. Yaptığımız imar çalışmaları kapsamında şunu söylüyoruz: Yenimahalle'yi yeniliyoruz, daha güzel bir Yenimahalle için çalışmalarımız sürecek. Ankara'nın geleceğe açılan kapısı Yenimahalle'yi çağdaş yaşanabilir ve modern bir şehir haline getireceğiz. Hizmette asla sınır tanımıyoruz, vatandaşlarımızdan aldığımız destek ve güçle hizmet kalitemizdeki çıtamızı devamlı yükseltiyoruz. Cesaretli ve kararlı adımlarla da yolumuzda yürüyoruz.” dedi.

HER TÜRLÜ KOLAYLIK SAĞLANIYOR

Çağdaş ve modern bir kent yaratmak Yenimahalle'yi adına yakışır bir hale getirmek için yatırımcılara da bazı kolaylıklar getirdiklerini belirten Başkan Duyar “Artık ruhsat almak için aylarca uğraşmayacaksınız. En geç 20 gün içerisinde İnşaat ruhsatlarınızı alacaksınız. Mevzuat olarak 40 tan fazla evrak ile zaman kaybını önledik, olmazsa olmaz olan evrakları işleme koyduk, buradaki hantal yapıyı da evrak sayısını 17 ye düşürerek sağladık. Belediye meclisi olarak karar çıkartarak Şentepe Kentsel Dönüşüm Kapsamında 31.8.2006 tarihine kadar müracaat eden müteahhitlerden hizmet bedeli karşılığında bir bedel alınmayacak. Yenimahalle için ne gerekiyorsa yapacağız yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan aldığımız destek ve güç bizlere çalışmalarımızda ayrıca çalışma şevki veriyor.” dedi.

27 Mayıs 2006 Cumartesi Saat 19.00'da Şentepe son durak Pazar yerinde Şentepe Kentsel projesi Temel atma töreninde Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Neşet Ertaş ve Oyun havalarının vazgeçilmeyen sanatçısı Ankaralı Namık Ankaralılarla birlikte olacak. Tören sonunda havai fişek gösterisi yapılacak

kaynak: yenimahalle belediyesi

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011