17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2900
görüntüleme

Ramazan Denetimi

Ramazan Denetimi

Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerafettin TekinÂ’in başkanlığında, Zabıta, İktisat, Küşat ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde, ilçe sınırları içerisindeki fırın, pastane gibi gıda maddesi üreten ve satan işyerleri en ufak ayrıntısına kadar kontrol edildi.

Yapılan denetimlerde, gıda maddelerinin son kullanma tarihlerine, kalitesine, pide ve ekmeklerin gramajlarına, işyerlerinde hijyenik şartlara uyulup uyulmadığına, çalışan personelin temizliğine bakıldı.

Denetimlerde esnafın büyük bölümünün kurallara uygun satış yaptığı gözlenirken, kurallara uygun olmayan esnafa da uyarıda bulunuldu. Kendilerine, tutanak düzenlenerek , eksiklikleri gidermesi için süre verildi .

Verilen süre içerisinde eksikliklerini gidermeyen esnafa faaliyetten men cezası verileceği ve satış yerinin mühürleneceği uyarısında bulunuldu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, insan sağlığı konusunda kesinlikle taviz vermeyeceklerini belirterek, işyerlerinin cezaya uğramaması için kanunlar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmelerini istedi.

Yenimahalle Belediyesi olarak, vatandaşların Ramazan ayını en iyi şekilde huzurlu ve rahat bir ortamda geçirebilmeleri ve temiz, sağlıklı gıdalarla beslenebilmeleri için denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini kaydeden Başkan Duyar, "Amacımız ceza yazarak esnafımızı üzmek değil. Öncelikle esnafımızı sürekli uyarıyor, sağlık ve temizlik kurallarına özen göstermesini istiyoruz. Ancak tüm uyarılarımıza rağmen aynı uygulamaları sürdürdükleri takdirde Yenimahalle sakinlerinin daha sağlıklı, huzurlu ve güvenli şekilde hizmet almalarını sağlamak amacıyla ceza işlemini gerçekleştiriyoruz. Her şey Yenimahalle halkının sağlığı için. Halkın sağlığı ile oynayan esnafa kesinlikle taviz vermeyiz. Bu yüzden esnafımızın yasalara uygun bir şekilde faaliyette bulunmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011