17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3645
görüntüleme

Olgunlar Sokak açılıyor

Olgunlar Sokak açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Çankaya'daki Olgunlar Sokak'ta bulunan büfelerin kaldırılarak, sokağın trafiğe açılmasını kararlaştırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, başkan Melih Gökçek başkanlığında toplandı. Toplantıda, Olgunlar Sokak'taki büfelerin kaldırılıp sokağın trafiğe açılmasını öngören Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlık yazısı görüşüldü. Yazının görüşülmesi sırasında söz alan Gökçek, Olgunlar Sokak'taki büfelerin atıklarıyla elçilik bahçesini kirlettiği ve güvenlik açısından da sorun yarattığı gerekçesiyle Belçika Büyükelçiliği'nin Dışişleri Bakanlığı'na''nota''verdiğini söyledi.

Gökçek, durumun diplomatik bir sorun haline getirilmemesi gerektiğini belirterek,''Oradan geçerken ben de görüyorum. Çirkin bir görüntü arzediyor. Bütün büfeler arka taraflarına maalesef çöp koyuyorlar. Buradaki büfelerin kaldırılması yararlı olacaktır''dedi. CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak ise Belçika Büyükelçiliği'nin bahçe duvarlarının, Atatürk Bulvarı'na yaklaşık 2 metre taştığını savunarak, duvarların 2 metre geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Gökçek de, Olgunlar Sokak'ın aslında bir cadde olduğunu belirterek, buranın trafik açısından Kocatepe'ye giriş yönünde yol olarak kullanılmasının yararlı olacağını bildirdi. Yazının, ilgili komisyona gönderilmeden görüşülmesinin ardından yapılan oylamada,''Olgunlar Sokak'taki büfelerin yıkılarak bu sokağın trafiğe açılması''oy çokluğuyla kararlaştırıldı. Mecliste ayrıca,''Belçika Büyükelçiliği'nin Atatürk Bulvarı'na tekabül eden bahçe duvarının geri çekilmesi için talepte bulunulmasına, ayrıca büyükelçilikle anlaşma sağlanması durumunda, belediyeye ait bir araziye belediye tarafından bir bina yapılarak tarihi büyükelçilik binasıyla takas yapılmasına''karar verildi.

-GÖKÇEK:''DOĞALGAZI ÖZELLEŞTİRECEĞİZ''-

Toplantıda, CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak'ın, belediye personelinin işe giriş çıkışlarında kullanılan''Parmak izi okuyan cihazlarla''ilgili olarak verdiği soru önergesini yanıtlayan Gökçek,''Parmak izi okuma cihazlarının bazı personel tarafından kasıtlı olarak bozulduğunu''söyledi.

Gökçek, bu konuda yapılan denetimlerde, pek çok daire başkanının ceza aldığını belirterek,''Bu uygulamaya yeni binamızda kesinlikle devam edilecektir''dedi. Gökçek, Çatak'ın cadde ve sokaklara dikilen ağaçların kuruduğuna ilişkin soru önergesine de,''Bu konuda ağaçların kuruduğu yerlerde inceleme yaptırıyorum. Dikilen 9 bin 600 ağaç içinde 400 ağacın tutmadığı ve kuruduğu gözlendi. Mesela Gölbaşı'na yerli ağaçlar dikildi. Burada ortadakiler kurudu, kenardakiler tuttu. Sebebini araştırıyoruz''yanıtını verdi.

Gökçek,''doğalgaz yatırımlarıyla''ilgili bir soru önergesiyle ilgili açıklamasında da,''Doğalgazda ciddi sıkıntılar var. Doğalgazdan alınan parayla yatırım yapma şansı yok. 2006'nın ikinci yarısında doğalgazı özelleştireceğiz. Özelleştireceğiz ve kurtaracağız''dedi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011