17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3421
görüntüleme

Muhtarlar teknoloji ile buluştu

Muhtarlar teknoloji ile buluştu

“MUHTARLAR TEKNOLOJİ İLE BULUŞTU” Yenimahalle Belediyesi, muhtarların bilgi teknolojisinden yararlanarak vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmelerini sağlamak amacıyla dizi üstü bilgisayar hediye etti.

ADSL bağlantı ayarları yapılmış çalışır durumda, programlar ve işletim sistemi yüklenmiş olarak hediye edilen bilgisayarlar ilçe sınırları içerisindeki tüm muhtarla dağıtıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, kent bilgi sisteminin alt yapısını oluşturmak ve muhtarların vatandaşa daha iyi hizmet sunmasını sağlamak amacıyla tüm muhtarlara dizüstü bilgisayar hediye etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Dağıttıkları bilgisayarlar ve ADSL bağlantısının kurulumu ile muhtarların internetten de faydalanabileceğini ve böylece muhtarlıklarla Belediye arasında sağlıklı bilgi akışını sağlayacaklarını kaydeden Başkan Duyar, "Bizim için en önemli şey, Muhtarlıklarla Belediye'nin koordineli çalışabilmesidir. Bir taraftan muhtarlık binalarını daha çağdaş ve daha modern bir konuma getirmek için yenileme çalışmaları devam ederken, şimdi de kendilerine diz üstü bilgisayar, yazıcı, adsl internet modemi hediye ediyoruz. Amacımız Yenimahallemizi birlikte yönetebilmek, sorunlarına beraberce çözüm bularak, problemleri en aza indirebilmektir. Bu amaçla Bilgisayar sistemine geçilmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Çağdaş, katılımcı, sosyal belediyecilik anlayışını hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Vatandaşlarımızın da, Resmi kurum ve kuruluşlarda bilgisayar sistemi sayesinde muhtarlıklardan çok daha etkin bir şekilde yararlanabileceklerini kaydeden Başkan Ahmet Duyar, “Yenimahallemiz yaptığımız çalışmalar sayesinde adeta kabuk değiştiriyor. Bu değişim sürecinde gün boyu vatandaşlarımızı ağırlayan muhtarlarımızı ihmal edemezdik. Önce muhtarlık binalarını yenilemeye başladık. İnsanlarımız bir çok iş için muhtarlarımızın kapısını çalıyor. Çoğu muhtarlık binasında oturacak yer bulunmuyor. Bazen de olumsuz hava şartlarında muhtarlık binaları su alıyor, ısınma problemi yaşıyordu. Bunları ortadan kaldırıyoruz. Şimdi de modern çağın gereği olan teknolojiden yararlanmanın çözümünü sunuyoruz. Kendilerine diz üstü bilgisayarlar vererek bilgi teknolojisi ile hizmet vermelerini sağlıyoruz. Biz hem Yenimahalleli vatandaşları, hem de yerel yönetimlerin can damarı muhtarları düşünerek bu çalışmalarımızı başlattık. Ve bu hizmetlerimizi artırarak sürdüreceğiz. İlçemizde bulunan tüm resmi kurumlarımız artık sağlamış olduğumuz bu imkan sayesinde, teknolojik gelişim sayesinde, hızlı çözümle daha rahat çalışacaklar, vatandaşımızın işleri aksamayacak, bizlerde gelişime ışık yaktığımızdan dolayı bu mutluluğu Yenimahalleli ile birlikte paylaşacağız. Her şey Yeni bir Yenimahalle için, Biz bir aileyiz bu aile tablosu her zaman sevgiyle, kardeşlikle, yardımlaşma ile ileriye gidecektir.” diye konuştu.

Başkan Ahmet Duyar, muhtarlara bilgisayar dağıtılmasının nedenlerini ise şöyle açıkladı : Kent bilgi sisteminin alt yapısını oluşturmak ve güncelliğini sağlamak, Vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak, Demokratik, çağdaş, katılımcı ve sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirmek Vatandaşların ve mahallenin sorunlarını, en hızlı şekilde belediyeye ulaştırılmasını sağlamak ve çözümünü takip etmek Muhtarlıkların kendi aralarında ve belediye arasında entegre bir yapıya kavuşturulması ve koordinasyonun sağlanması,

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011