17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3288
görüntüleme

Moganpark tartışılıyor

Moganpark tartışılıyor

Oktay,yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılan rekreasyon çalışmaları sırasında Mogan Gölü kıyılarının taşlarla doldurulduğunu, dolgu üzerine beton ve tahta yollar yapıldığını kaydetti.

2872 sayılı Çevre Kanunu Su Kirliliğini Önleme Yönetmeliği'ne göre, göllerin kıyıları ile kumsallarının doldurulamayacağını ve dolgu yapılamayacağını ifade eden Oktay, buna rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mogan Gölü kıyılarını doldurduğunu öne sürdü. Oktay,"Ankara Büyükşehir Belediyesi, gölün kıyılarını doldurarak 2872 sayılı Çevre Kanunu'nu ihlal etmiştir"dedi.

Oktay, kıyıların taş ve betonla doldurularak"yapay bir havuza dönüştürülmesinin", gölün içindeki pislikleri doğal şekilde boşaltmasını engellediğini, bu durumun da göl kıyılarında yoğun kirlilik oluşmasına yol açtığını savundu.

Oktay,"Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mogan'ı, Göksu'da (Susuz Göl) olduğu gibi betonla çevirmesi tamamen yanlıştır. Bu durum kısa sürede bu göllerdeki kirliliği ve kokuşmayı arttıracak, göllerin içindeki doğal yaşamı tüketecektir"diye konuştu.

-"BAKANLIK UYARILARI DİKKATE ALMADI"-

Düzenlemelerin Mogan Gölü'ndeki kirliliği arttıracağı ve gölde balık ölümlerine yol açacağı konusunda 2003 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı ile Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı yetkililerini uyardıklarını belirten Oktay, uyarılarının dikkate alınmadığını iddia etti.

Oktay, Ankara Valiliğinin konuyla ilgili teknik bir heyet oluşturması ve göl kenarındaki hukuksuzluğu tespit ettirmesi, ardından da Ankara Büyükşehir Belediyesinden kıyıların eski haline döndürmesini istemesi gerektiğini belirtti. -"GÖLE ZARAR VERMİYORUZ"-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Hatice Akgül ise rekreasyon çalışmalarının Mogan Gölü'ne zarar vermediğini, aksine gölü yeniden cazibe merkezi haline getirdiğini savundu. Akgül, konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada, rekreasyon çalışmaları sırasında gölün doğal yapısına zarar verilmediğini savunmuştu.

Hatice Akgül,"Gölü havuza dönüştürme gibi bir niyetimiz yok. Göl doğallığıyla her zaman ön planda olacaktır. Gölde, kirliliğe neden olan etkenleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz"diye konuşmuştu.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011