17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3313
görüntüleme

Leonardo'nun Dehası

Leonardo'nun Dehası

ImageYunanistan'ın en önemli etkinlik organizatörlerinden ve yaratıcılarından birisi olan Next Generation, Leonardo Da Vinci icatlarının sergilendiği dünyanın en büyük interaktif sergisi olan "Leonardo'nun dehası" sergisini dünya uluslarına sunmaktan gurur duyar. Bu eşsiz ve yenilikçi etkinlikte tüm fonksiyonlarıyla çalışan gerçek boyutlu 40 adet makine (1:1) teşhir ediliyor

Makineler beş grupta toplamıştır. Dört grupta Da Vinci'nin kuvvetli etkisi bulunan elemanların kullanıldığı uygulamalar sergilenecektir. Beşinci bölümde ise Da Vinci'nin tasarladığı diğer mekanizmalar teşhir edilecektir.

1. Mekanizmalar

Da Vinci ağır bir yükü en kolay şekilde kaldırmak gibi her gün karşılaşılan sorunları pratik olarak çözmek için bilim tarafından tanımlanmadan önce çoğunu tecrübesine dayanarak bildiği doğa kanunlarından yararlanarak basit ve yenilikçi makineler tasarlamıştır. Da Vinci hareketi enerjiye dönüştüren sistemler, dişli çarklar, kaldırma sistemleri ve günümüzde imal edilen otomobillerde bile kullanılan hareketi, bilyeli rulmanlar vasıtasıyla ileten sistemler tasarlamıştır.

2. Ates

Top, makineli tüfek ve serginin en büyük sürprizlerinden birisi zırhlı araç, içine girilebilen tahtadan yapılmış hareketli savaş tankı gibi savaşta kullanılan makine tasarımları

3. Su

Salyangoz dişli veya Archimedes'in vidası gibi su kuvvetini kullanarak enerji üreten makineler, Da Vinci'nin insanların su üzerinde yürümesi için tasarladığı donanım; ve günümüzde hızlı yüzmek için kullanılan yüzgece benzeyen örgülü eldiven.

4. Kara

Vince, matbaa makinesine ve yağ presinden başka ilaveten, Da Vinci insan hareketini taklit eden makineler de tasarlamıştır. Bu bölümdeki en etkileyici nesne kesinlikle teknoloji devriminden yüzyıllar önce icat edilen robottur.

5. Hava

İnsanlar gökyüzünü fethetmeden yüzyıllar önce Da Vinci'nin tasarladığı uçan makinelerin modelleri. Görülmeye değer olanlar insanın uçmasını sağlayan mekanik kanatlı araç (ornithopter) ve günümüzdeki paraşütlü planörün öncü tasarımı ve uçan ornithopter bisiklet.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011