17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3335
görüntüleme

Kurban Yerlerini Belirledi

Kurban Yerlerini Belirledi
Yenimahalle Belediyesi yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla Kurban satış yerleri için başlatmış olduğu hazırlıkları tamamladı.

Kura çekimiyle satış yerlerin belirlenmesinden sonra, kurban satıcıları kendilerine tahsis edilen çadırlara kurbanlıklarını yerleştirebilecekler.

Batıkent ve Yakacık olarak belirlenen kurban satış yerleri haricinde kesinlikle kurban satışı yapılamayacak. Ayrıca kurban kesim yerleri olarak Batıkent, Yakacık kurban satış yerleri ve Demet, Andaç, Serhat Pazaryerleri olarak belirlendi.

Kurallara uygun olmayan yerlerde satış ve kesim yapanlar hakkında Belediye Kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulanacaktır.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, “Kurbanlık satış ve kesim yerlerini hijyen, çevre kirliliği ve trafik sorununu göz önünde bulundurarak şehir dışına taşıdık. Böylelikle ilçemizde oluşabilecek kötü görüntüleri ve sağlıksız ortamları engellemiş olduk. Geçen Kurban bayramında olduğu gibi bu kurbanda da Yenimahalle de sorunsuz bir bayram geçireceğimizi umut ediyorum.” dedi.

Yenimahalle'yi her yönüyle Avrupa standartlarına ulaştırmanın çabası içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Duyar” Geçen yıl başlatmış olduğumuz Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi ile başlayan ve Kurban bayramlarındaki o kötü görüntülerden kurtulmak için bir ilki daha gerçekleştirerek vatandaşlarımıza Kurban Eğitim Kurs'ları vermeye başladık. "Avrupalı Türkiye, Modern Yenimahalle" yolunda proje üretmek ve uygulamak yönünde tüm hizmet kademelerinde devam edecektir. Amacımız hem satıcılarımızın hem de vatandaşlarımızın rahatını sağlayarak sorunsuz bir bayram yaşamak. Bayramlar sevinç günü kedere dönüşmesin.” şeklinde konuştu.

Geçen yıl bir ilki gerçekleştirerek Kurban Kesimi eğitimi veren Yenimahalle Belediyesi vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine bu sene de rahat, huzurlu, sorunsuz ve kötü görüntülerden uzak bir bayram geçirmek için kurban kesim eğitimi verecek.

Kurban Kesim Eğitim kursu kayıtları başlamış olup ilk ders 18 Aralık 2006 Pazartesi saat 18:30'da Yenimahalle Belediyesine ait Yeni Ay Toplumsal dayanışma merkezi alt salonunda verilecektir. Kurban Kesim Eğitim kursuna katılmak isteyen vatandaşlar Yenimahalle Belediyesi Eğitim Kültür Müdürlüğüne nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 resim ile müracat etmeleri gerekiyor.




Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011