17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3431
görüntüleme

Kısa Mesafe İşkencesi

Kısa Mesafe İşkencesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, terminalde yaşanan bu uygulamaya dur demek için kararlı olduklarını belirterek, UKOME toplantısında konuyu gündeme getireceğini söyledi. Yılda 30 milyonun üzerinde insanın giriş-çıkış yaptığı AŞTİ'de vatandaşların taksicilerle sorunları devam ediyor. Vatandaşların başta gelen şikayetleri taksicilerin kısa mesafe yolcu almadıkları yönünde.çevredeki Bahçelievler, Beştepe gibi semtlere gitmek isteyen vatandaşlar taksicilerden'10 YTL verirsin'yanıtını aldıklarını, normalin 3 katı ücret ödemek istemediklerini, ancak başka bir taksi de bulamadıklarından şikayetçiler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu konuda oldukça şikayet aldıklarını belirterek, "AŞTİ'de vatandaş şikayetinden baş edemiyoruz. Bu olay zaman zaman medyaya da yansıyor. Belediye'nin imajı aşırı derecede yıpratılıyor. Ukome toplantısı yaparak konuya çözüm arayacağız ve alınacak karar ne ise onu uygulayacağız" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Ercan da, yaklaşık bir yıldır AŞTİ'deki taksiciler hakkında şikayetlerin çoğaldığını belirterek, 10 gün içinde 76 taksiden 40'ını otoparka çektiklerini, diğerlerine ise cezai işlem yaptıklarını söyledi. Ercan, "Bazı taksiler birden fazla müşteri alıyor. 10 sivil memurumuz müşteri kılığında denetim yapıyor. Bizim memurlardan fazla para alanları hemen otoparka çekiyoruz. Ankaralılar eğer böyle bir durumla karşılaşırlarsa şikayetlerini bize bildirmeleri yeterlidir" dedi.

AŞTİ'deki taksiciler ise belediyenin buraya taksi durağı yapmasını istediler. Mehmet Kaplan isimli taksi şoförü, 5 yıldan bu yana AŞTİ'de taksicilik yaptığını belirterek, "İnanın kısa mesafe bizleri kurtarmıyor. Vatandaşı kısa mesafeye götürünce zarar ediyoruz. Yolcuları hep götürüyoruz. Götürmeme gibi bir hakkımız yok" diye konuştu.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011