17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

4039
görüntüleme

Kavşaklar yine, yeniden

Kavşaklar yine, yeniden

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir yolundaki 3 köprü ile Akköprü Migros yakınındaki köprüler yenilenecek. Söğütözü TOBB önü ile Jandarma Genel Komutanlığı ek bina önündeki kavşaklara da alt geçit yapılacak.

Eskişehir yolundaki Beytepe Kampusü'ne giden Hacettepe köprüsü yıkılarak yeniden yapılacak. Yeni köprü 4 şeritli olacak. Aynı yoldaki Bilkent köprüsünün yanına da yeni bir köprü yapılacak. Böylece yol 4 şeritli hale getirilecek. ODTÜ köprüsü ise ATO binası yönünde genişletilecek. Eskişehir yolunda ise Çayyolu'nun girişi Zırhlı Birlikler Çağlayan Gazinosu önünde daralan yola üstten viyadüklü geçiş verilecek. Zırhlı Birlikler Çağlayan Gazinosu önünde daralan yol genişletilerek, Çayyolu girişi alttan sağlanacak. İstanbul Caddesi'ndeki Akköprü de yıkılarak 4 şeritli olarak yeniden yapılacak. Diğer yandan Eskişehir yoluna paralel uzanan Turgut Özal Bulvarı'nın Söğütözü TOBB Üniversitesi önündeki kavşağa da 21 Haziranda başlayarak, Söğütözü yönünde alt geçit yapılacak. Beştepe Jandarma Genel Komutanlığı ek bina önündeki kavşağa da Söğütözü yönünden bir alt geçit yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Trafik Daire Başkanı Ender Kaplan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, çalışmaların bugün başlatıldığını, yeni köprü ve alt geçitlerin okullar açılıncaya kadar tamamlanacağını bildirdi. Kaplan, çalışmalar nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukların giderilmesi için sürücülerin levhalara uyması ve belirtilen alternatif güzergahları kullanmaları gerektiğini kaydetti.

ALTERNATİF YOLLAR

Eskişehir yolu yol genişletme ve Söğütözü köprü, ODTÜ köprü, Bilkent köprü, Hacettepe köprü ile Çağlayan Gazinosu önü köprü yapımları nedeniyle, bu yolu kullanan sürücülerin, güzergahta yol kapanması yapılmayacağından kısmi şerit daraltmaları nedeniyle dikkatli olmaları gerekiyor. İstanbul Yolu Migros köprü altından Yenimahalle istikametine, Yenimahalle köprüsünden de Migros köprüye doğru trafik kapatılacağından, sürücüler, İstanbul yolundan gelip Ulus, Sıhhıye, Kızılay veya Samsun istikametine gidecekse Yenimahalle köprü varyantlarından sağa Hipodrom Caddesi'ne dönecek. Sürücüler, ikinci varyanttan köprü üstüne çıkıp Eşref Bitlis Caddesi'ni takiben Etlik Caddesi'ne çıkıp, 1011 kavşağını kullanarak, istedikleri yöne gidebilecek. Ulus istikametine gidecek sürücüler ise öncelikle Kazım Karabekir Caddesi'nden Hipodrom Caddesi'ne dönecek veya Migros köprü varyantını kullanarak, Emniyet Müdürlüğü önüne çıkacak. Sürücüler, sağa dönüp Hipodrom Caddesi'nden güzergahlarına devam edebilecek. Samsun yolundan gelerek İstanbul yoluna gidecek sürücüler de öncelikle 1011 kavşağından sağa dönerek Etlik Caddesi'ne çıkacaklar ve Eşref Bitlis Caddesi'ne dönerek, isterlerse Emniyet Müdürlüğü önünden Hipodrom Caddesi'ne devam edebilecek.

DİĞER KAVŞAK ÇALIŞMALARI

Alparslan Türkeş Caddesi, Jandarma Genel Komutanlığı Ek Bina önü ile TOBB Üniversitesi önünde de kavşak çalışmaları 21 Haziran Çarşamba yarın başlayacak. Buna göre, Çiftlik Devlet Mezarlığı tarafından Alparslan Türkeş Caddesi'ne, Alparslan Türkeş Caddesi'nden de Devlet Mezarlığı tarafına geçişler yapılabilecek. Jandarma Genel Komutanlığı Ek Bina önünden Sabancı Bulvarı'na çıkışa kadar olan bölüm de karşılıklı olarak (gidiş-geliş) trafiğe kapanacak.

Söğütözü Caddesi'nde, TOBB Üniversitesi önünden Gazi Orduevi'ne kadar olan bölüm de çalışmalar nedeniyle trafiğe geliş-gidiş olarak kapatılacak. Bu yolları kullanan sürücüler yol üzerinde bulunan levhalandırmadaki güzergahı takip edecek.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011