17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

6003
görüntüleme

Karanlık Mahalle

Karanlık Mahalle

Keçe, “ Avrupa Birliği kapısındaki ülkemizin başkentinde yaşanan elektrik kesintileri başta esnafımız olmak üzere vatandaşları çileden çıkarttı. Milyonlarca liralık zarara uğrayan ilçe esnafı yetkililere ateş püskürürken, bir yandan da çalışmayan yazar kasalar yüzünden kesilemeyen fişlerden doğan Devletin vergi ve KDV ziyanı da işin başka bir boyutu. Bilgisayarları çalışmayan, santralleri devre dışı kalan ve hala iç aydınlatmasını mum ile sağlayan işyerlerinin olduğu bu karanlık mahallenin adı: Yenimahalle “ dedi.

VATANDAŞ ve ESNAF İSYAN NOKTASINDA!

Elektrik kesintisi nedeniyle Yenimahalle'de adeta hayatın durmaya başladığını,karanlıkta kalan vatandaşlar ve işini yapamayan esnafların çaresizlik içinde saatlerce elektriğin gelmesini beklediğini söyleyen YESİAD Başkanı A.Cem KEÇE;

""Yemeğini yapamayan, asansörlerde mahsur kalan vatandaşlar, siftah yapamayan esnaflar sinir küpüne döndü. Yenimahalle ilçemizde son günlerde artan elektrik kesintileri nedeniyle elektriğin ne zaman geleceği konusunda bilgi almak veya bu konuda sitemlerini dile getirmek isteyen vatandaşlar, Yenimahalle Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği'ni telefon yağmuruna tuttu.Vatandaşlarımız ve iş yeri sahipleri; her gün elektrik kesintisi ile karşılaşmaktan artık bıktıklarını ve elektrik kesintisi sorununa acil olarak çare üretilmesi gerektiğini belirttiler"" şeklinde konuştu.

AB KAPISINDA 70'Lİ YILLARIN YOKLUĞU

""AB kapısındayız, bize 70'li yılların yokluğunu yaşatıyorlar"" diyerek isyan eden YESİAD Başkanı A.Cem KEÇE; ""Elektrik kesintileri yüzünden beyaz eşyalarımızı kullanamıyoruz ve sık sık arızalanıyorlar. Yemek bile pişiremedik, buzluktaki gıdalarımız bozuldu"" şeklinde isyan eden vatandaşların sesine kulak verilmesini istedi.

BU ZARARI KİM KARŞILAYACAK?

Kendilerine gelen telefonlarda; vatandaşların ""Saatlerdir elektriksiziz. Mum ile aydınlanmaya çalışıyoruz. Evdeki elektrikli eşyalarımız zarar gördü. Bu zararı kim karşılayacak? Bize tam anlamıyla işkence çektiriyorlar, yetkililer vatandaşını hiçe sayıyor, çok ağır hareket ediyorlar, arızalar çok yavaş gideriliyor, ayrıca hiçbir açıklama da yapmıyorlar""diye dert yandığını söyleyen YESİAD Başkanı A.Cem KEÇE; kendisine ulaşan bazı büyük işyeri sahiplerinin de, bu kesintiler nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını, yetkililerin elektrik kesintilerine acil çözüm bulmaları gerektiğini ifade ettiklerini söyledi. ""Biz ayda milyarlarca lira elektrik parası veriyoruz. Ama elektriklerimiz sık sık kesiliyor, biz böyle bir şeyi kabul edemeyiz"" diyen işyeri sahiplerine Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ) ve TEDAŞ'ın kulak vermesini de isteyen KEÇE; işyeri sahipleri ve vatandaşların, elektrik kesintilerine sessiz kalmayacaklarını belirterek, ""Artık bu gidişe bir son vermek gerekiyor"" dedi.İşyeri sahipleri ve vatandaşların""Jenaratör kullanarak kendi elektriğimizi kendimiz üretirsek, BEDAŞ ve TEDAŞ'a ne ihtiyaç kalır.”

""EN KISA ZAMANDA ARIZA GİDERİLECEK"" DENİLDİ AMA...

Elektrik Arıza'yı arayıp bilgi almak isteyen vatandaşları ve esnafın, her elektrik kesintisinde olduğu gibi yine ""meşgul"" tonuyla karşılaştığını iddia eden YESİAD Başkanı A.Cem KEÇE; ""Yılmadan arayıp yanıt almayı başaran vatandaşlara ve esnafa en kısa zamanda arızanın giderileceğinin bildirilmesine rağmen sorunun aşılması genelde saatlerce sürüyor.Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (BEDAŞ) sık sık şebekelerde tadilat, trafolarda tesis-bakım onarım çalışmaları nedeniyle elektrik verilemediği, planlı bir elektirik kesintisi yapılmadığı ve kış şartlarından kaynaklanan arızalar nedeniyle aksaklıkların yaşandığışeklindeki açıklamalarını dayeterli bulmuyoruz. Yenimahalle'yi felç edip,karanlığa boğan elektrik kesintilerinin, İtalyan felsefeci Umberto CO'nun''kıyamet bir elektrik arızasından kopacak''savını akıllara getirdiğinin altını çizdi.

Bilindiği üzere; İtalyan felsefeci ve yazar Umberto ECO; 1980'li yıllarda çağdaş felaketin ya da kıyametin bir elektrik kesintisinden kopacağını iddia etmişti. Elektrik kesintisinin bilgisayar ağlarını çökerteceğini belirten ECO; hava, kara ve deniz ulaşımının duracağını, büyük binalarda insanların mahsur kalacağını, daha büyük kargaşanın doğabileceğini iddia etmişti. Yangınlar ve güvenlik ağlarının çökmesiyle kaosun ortaya çıkacağını ileri süren ECO; tüm bu unsurların katlanarak artması durumunda teknolojinin tümüyle yitirileceğini ve kıyametin bu şekilde geleceğini belirtmişti. BE

DAŞ ve TEDAŞ'DAN DAHA GENİŞ BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

""YESİAD ve Yenimahalle halkı olarak; BEDAŞ Genel Müdürünün, Keçiören-Yenimahalle BEDAŞ Müdürünün ve TEDAŞ'ın elektrik kesintileri ile ilgili teknik açıklamalarını merakla bekliyoruz. Gelen açıklamalarını da kamuoyu ile paylaşmaya hazırız. Amacımız kimseyi veya bir kurumu suçlamak ve karalamak değildir. Sadece bize gelen şikayetleri dile getiriyoruz. Getirmek zorundayız. Demokratik toplumlardaki Sivil Toplum Örgütlerinin de görevi budur""diyen YESİAD Başkanı A.Cem KEÇE; elektrik enerjisinin topluma güvenli ve kesintisiz bir şekilde sunulabilmesine yönelik yaşanan aksaklıklar karşısında YESİAD olarak yetkilileri ve kamuoyunu uyarma görevini yapmanın huzuru içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011