17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

5067
görüntüleme

Kadın Hastanesi yeniden

Kadın Hastanesi yeniden
10 yıldır atıl durumda bekleyen Kadın Hastalıkları Doğum Hastanesi inşaatına 3 Mart'ta yeniden başlanıyor. Etimesgut Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı hastanenin 2 yıldan önce bitirilmesi planlanıyor.

Yapımına 1995 yılında başlanan ancak tamamlanması yılan hikayesine dönen Etimesgut Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi inşaatı Etimesgut Belediyesi sayesinde yeniden başlıyor. 10 yılda sadece kaba inşaatı tamamlanabilen Etimesgut Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi için önemli bir gelişme sağlanmış ve Hastane inşaatının Büyükşehir Belediyesi'nden 1 Trilyon 950 Milyar TL peşin paraya satın alındığını belirten Başkan Serhat Kemal Yılmaz, “2006 yılı sonuna kadar Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ni Etimesgut'a kazandıracağız” demişti.

Hastane inşaatının, 2000 yılında dönemin belediye yönetimi tarafından belediyede çalışan memur ve işçilerin maaşlarını ödeyemediği gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesine 10 taksitte alınmak üzere 1 Trilyon 250 Milyar Liraya satıldığını hatırlatan Başkan Serhat Kemal Yılmaz, “İlçemizde çözülmeyen sorun kalmayacak” dedi.

1 YILDA TAMAMLANACAK

Yıllarca ihmal edilen Etimesgut'ta büyük bir sağlık tesisi açığı bulunduğuna işaret eden Başkan Serhat Kemal Yılmaz, “İlçemizin tek hastanesi olan Etimesgut Devlet Hastanesi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1930 yılında ilçemize kazandırılmıştı. O günden bu yana devlet yatırımı olarak ikinci bir hastane yapılmadı” dedi.

Göreve gelmelerinin ardından bu eksikliğin giderilmesi amacıyla yoğun bir çalışma başlattıklarının altını çizen Başkan Serhat Kemal Yılmaz, önce Belediye Sağlık Merkezi'ni geliştirdiklerini, ardından da bölgenin en modern Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni faaliyete geçirdiklerini hatırlatarak, “Sağlık ve diğer alanlara yönelik hizmetlerimiz ve yatırımlarımız devam edecektir. Etimesgut halkı hak ettiği hizmetle buluşmaya başlamıştır. Bu süreç daha hızlı ve yoğun bir şekilde devam edecektir” diye konuştu.

HASTANE'DE NELER OLACAK

Hastanenin 50 yataklı olması planlanırken 2 yoğun bakım ünitesi, 4 ameliyathane, yeni doğan ünitesi ve morg bölümleri de yer alacak. Merkezi soğutma sistemine sahip olacak hastanenin bölge halkının sağlık sorunlarının çözümünde büyük rol oynayacağı belirtiliyor.

BÖLGEDE HASTANE EKSİĞİ VAR

Edinilen bilgilere göre, 1 milyon nüfusun yaşadığı Etimesgut-Sincan-Yenikent bölgesinde böyle bir hastane bulunmuyor. Büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar Ankara'nın değişik semtlerine giderek tedavi olmak zorunda kalıyor. İşin başka bir yönü de ihtiyaç sahipleri ise gerek yol masrafı gerekse bilinçsizlik nedeniyle düzenli kontrollerini yaptıramıyor ve bebek ölümleri ve sakat doğumlara sıklıkla rastlanıyor. Sadece Etimesgut'ta 1500'e yakın engelli bulunduğunu belirten yetkililer, diğer ilçelerle bu rakamın 5 bini bulacağına işaret ederek, böyle bir hizmete ne denli gereksinim duyulduğunu vurguladılar.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011