17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3040
görüntüleme

Gökçek yasadan memnun

Gökçek yasadan memnun

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Yasası'nın kendileri açısından en mükemmel haliyle çıktığını belirterek, yasayla ilgili görüşme yapmak üzere Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den randevu istediklerini bildirdi.

Gökçek, ünlü ressamların tablolarının çiçekle bezeli olarak tasarlandığı Açıkhava Çiçek ve Sanat Sergisi'nin Altınpark'taki açılışı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin,"AOÇ ile ilgili yasa dün TBMM'de kabul edildi. Kullanım haklarının bir kısmı sizde olacak? Bundan sonra neler yapacaksınız?"şeklindeki sorusu üzerine Gökçek,"Tabii daha Kanun'un çıkması, yürürlüğe girmiş olması anlamına gelmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın tasdikinden sonra yürürlüğe girecek"dedi.

Kanun'un onaylanmasından sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığının, AOÇ'nin hayvanat bahçesiyle ilgili bölümünün tahsisini uygun görmesi gerektiğini belirten Gökçek,"O tahsis uygun görüldüğü takdirde bize geçecek. Tahsisten daha önce de orasının planını yapmak zorundayız. O planda hayvanat bahçesi olarak gösterilen yer bize tahsis edilebilecek"diye konuştu. Koruma amaçlı imar planının yapılmasının da vakit alacağına işaret eden Melih Gökçek, hayvanat bahçesini safari park haline getirmeyi düşündüklerini kaydetti. Burada hayvanat bahçesinin hemen yanından geçen Silahtar Caddesi'nin Gazi Mahallesi'ne alt geçitle bağlanacağını anlatan Gökçek, burada yolun yer altından geçmesini, üst taraftan hayvanat bahçesinin iki tarafının da birbirine bağlanmasını düşündüklerini belirtti.

Bovling salonunun olduğu bölümle, hayvanat bahçesinin bulunduğu bölümü de birbirine bağlayarak yekpare hale getirmeyi planladıklarını belirten Gökçek,"Yol ihtiyacımızı yeraltından geçirmek suretiyle karşılamayı düşünüyoruz. Böyle bir uygulama yapacağız. Safari park hayvanat bahçesi, Avrupa'nın en mükemmel, Ortadoğu'nun en güzel hayvanat bahçesi haline gelecek"diye konuştu.

BAYKAL'A TEŞEKKÜR

Gökçek, yasanın çıkması aşamasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüştüklerini ifade ederek,"Sayın Baykal bu konuda son derece anlayışlı davrandı. Kanuna yardımcı oldu. Ondan dolayı teşekkür ediyorum"dedi.

Gökçek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile de görüşüp görüşmeyeceklerinin sorulması üzerine,"Sayın Cumhurbaşkanımızı elbette bilgilendirmem gerekir. Onun için Sayın Cumhurbaşkanı'ndan randevu istedim. Zannediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız Temmuz başında bana bu randevuyu verecek"karşılığını verdi. Melih Gökçek, bu görüşmede Sezer'e, Cumhurbaşkanlığı'nın çevresinde yapmayı planladıkları bazı düzenlemeler konusunda da bilgi aktaracaklarını kaydetti.

Kanun'un, sorunlarını çözecek tarzda çıktığını belirten Gökçek,"Bizim birinci sorunumuz alt geçitler, üst geçitleri yapamıyor, metronun uzantısına devam edemiyorduk. Yasa bu sorunu çözdü. İmar konusunda vatandaşların bazı mağduriyeti vardı. AOÇ ile vatandaş arazilerinin karışmasından dolayı; yasa bunu da çözdü"dedi. AOÇ arazisi üzerine konut, ticaret ve sanayiyle ilgili bina yapılamayacağı yönünde yasaya bir madde eklenmesinin de sevindirici olduğunu vurgulayan Gökçek,"Dolayısıyla yasa bizim açımızdan son derece mükemmel diye düşünüyorum. Bu konuda tereddütleri ortadan kaldıracak hangi husus varsa onların hepsi de ortadan kaldırıldı"diye konuştu. Gökçek, safari parkı 2008 sonuna kadar Ankara'ya kavuşturmayı hedeflediklerini de kaydetti.

-"PİTON SÜRATLE KAÇAMAZ"-

Gökçek, bir başka gazetecinin, AOÇ Hayvanat Bahçesi'nden kaçan piton yılanıyla ilgili soru üzerine de,"Netice itibariyle uyuşuk bir hayvan. Öyle süratle bir yerlere kaçıp gidecek bir hayvan değil. Dolayısıyla bulmama ihtimalini ben zayıf görüyorum. Onu bir torbaya koyup götürmüşler gibi geliyor bana"dedi. Melih Gökçek,"Peki yılan yenilmiş olabilir mi?"şeklindeki soruya da,"Nesi yenilecek ki, onu kim yer? Türkiye'de yenmez, Çin'de yenir. Yani kebap falan olacağını tahmin etmiyorum. Bence olsa olsa ya bir sirkte gösteri hayvanı olur, ya da güzel bir lüks mağazada ayakkabı olur"karşılığını verdi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011