17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

10106
görüntüleme

Gençlik Parkı Yenileniyor

Gençlik Parkı Yenileniyor
Gençlik Parkı Projesi Ankara Garı ile Opera binası arasındaki geniş alanda kurulu bulunan Gençlik Parkı, Ankara'nın sembolü haline gelmiş bir parktır. Yapılan proje kapsamında; alan içerisinde hayvanlar alemi, gençlik merkezi, kültür merkezi, kapalı otopark, kabul salonu binaları ile kültür-sanat-eğlence aktivitelerinin yer alacağı, Ankaralı halkın rağbet ettiği önemli gezi ve eğlence merkezi haline getirilmesi amaçlanmaktadır. İçerisinde yer alıcak birimler;

Vaziyet Planı

Bilim Merkezi Bina Gençlik Parkı'nda ağaçsız bölge olan opera binası sınırındaki alanda düşünülmüştür.

Gençlik Merkezi Gençlik Parkı, adına uygun bir Gençlik Aktivite Merkezi olarak düşünülmüştür. Metro İstasyonunun mevcut yapısına uygun olarak mevcut betonarme perde duvarları üzerine çelik konstrüksiyon yapı olarak planlanmıştır.

çevresi cam ile kapatılmıştır. Yapı sessiz ve gürültülü aktiviteleri içine alacak şekilde iki kısımda ele alınmıştır. Sıcak ve soğuk mevsimlerde hizmet verebilecek teknik donanıma sahiptir.

Kültür Merkezi

Gençlik Parkı'nda mevcut bulunan Necip Fazıl Kısakürek ve Kemal Sunal Kültür Merkezi yıkılarak aynı adları taşıyan ve günün en gelişmiş teknolojisi ile donatılmış yeni bir kültür merkezi planlanmıştır.

Kapalı Otopark

Gençlik Parkı'nın Batı cephesinde Gar girişinin bulunduğu meydanın altında planlanmıştır. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından önerilmiştir.

Kapasitesi 100 otoluktur. Bu yapı ile ilişkili üst giriş bağlantısı için merdiven ve asansör evi yapılmıştır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kabul Salonu

Milli Komite Kurulu'nun onayı ile mevcut trafik sinyalizasyon binası yerine planlanmıştır. İki kısımdan oluşmuştur.

Bu yapı projelendirilirken Ulus yapıları ile Opera binası yapısı ile form bütünlüğü sağlayacak şekilde biçimlendirmeye gidilmiştir.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011