17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

9137
görüntüleme

Gençlik Parkı ne zaman açılıyor?

Gençlik Parkı ne zaman açılıyor?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, baştan sona yeniden ele alınan Gençlik Parkı'nın çok daha modern ve kullanışlı yeni görüntüsüyle, çok kısa bir zaman içerisinde Başkentlilerin hizmetine sunulacağını söyledi. Gençlik Parkı'nın Cumhuriyet döneminin en görkemli parkı olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Gençlik Parkı'nı eski kimliğine kavuşturuyoruz” dedi.

Çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini ve parkın kısa bir süre içinde tamamen bitirilerek hizmete açılacağını kaydeden Başkan Gökçek, Türkiye'nin en büyük ve modern Gençlik Merkezi'nin 2008 yılı Aralık ayında hizmete girdiğini, parktaki diğer bölümlerin ise çok büyük kısımlarının tamamlandığını, bunların da önümüzdeki günlerde peyderpey açılacağını belirtti.

“YENİDEN CIVIL CIVIL OLACAK”

Başkan Melih Gökçek, “Çalışmalarını kış aylarında tamamlayacağımız Gençlik Parkı'nın tadını çıkarmak yaz aylarına kalıyor. Bahar ve yaz aylarından itibaren burası yeniden cıvıl cıvıl olacak” diye konuştu.

Parkın yaşayan bir mekan haline getirileceğini ve daha da güzelleşeceğini kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Tiyatroları, gezi alanları, çay bahçeleri, yeşil alanları ve diğer birçok özelliği ile tüm Ankaralıların büyük bir keyifle gelip vakit geçirecekleri tam bir aile parkı olacak, eski güzel kimliğine kavuşacak” dedi.

YEŞİL ALAN MİKTARI ARTTIRILDI

Gençlik Parkı'ndaki çalışmalar konusunda da bilgi veren Başkan Gökçek, Ankara Garı ile Opera binası arasındaki 275 bin metrekarelik geniş bir alanda kurulu bulunan Park'ta öncelikli olarak yeşil alan miktarını arttırmayı ele aldıklarını söyledi.

Varolan yeşil dokunun korunduğunu, ıslah çalışmaları tamamlanan havuzun etrafının boydan boya çalı ve çiçek türü bitkilerle süsleneceğini anlatan Başkan Melih Gökçek, “İlk olarak parktaki ağaçların tek tek büyüklüklerini ve cinslerini tespit ederek kimliklendirdik ve hepsine birer numara verdik.'Gençlik Parkı'ndaki ağaçlar kesiliyor'gibi söylentiler kesinlikle yalandır. Çünkü burada kimse ağaç kesemez. Tam tersine salaş binaların, yapıların içine gömülmüş olan ağaçları ortaya çıkartarak, ıslah edip düzeltiyoruz. Ayrıca parka 5 bin 500 yeni ağaç dikimini de gerçekleştireceğiz. Yani yeşil alanları eskiye göre çok daha büyütüyoruz” dedi.

MUHTEŞEM PARKA İADE-İ İTİBAR

Gençlik Parkı'nın ilk girişinden itibaren baştan sona yepyeni bir görüntüye kavuştuğunu anlatan Başkan Melih Gökçek, “Öncelikle parkın giriş kapısını değiştirdik. Ulus tarafındaki kapı, çok özel Selçuklu tarzında ve modernize edilmiş bir giriş kapısı oldu” diye konuştu. Başkan Gökçek, parkın Ulus, Metro, Gençlik Merkezi, 19 Mayıs Stadyumu karşısı, Gar ve Nikah Salonu kapısı olmak üzere 6 giriş ve çıkış kapısının bulunduğunu anlattı.

Parkın en önemli sembollerinden olan Nikah Salonu'nun korunduğunu, tarzına uygun bir şekilde yeniden restore edilip, genel yapısı bozulmadan yenilendiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Nikah Salonu'nun bulunduğu küçük ada, köprüleriyle beraber çok güzel bir mekan haline getiriliyor. Ayrıca burası yeni görünümüyle Ankara'nın çok eski ve özel bir nikah salonu olarak kalacak” dedi.

Başkan Gökçek, Nikah Salonu gibi eski Bando Binası ve Ulus girişindeki Karakol Binası'nın da tescilli bina olduğunu, korunarak sadece düzeltildiğini kaydetti.

Gençlik Parkı'nın en büyük aktivite alanlarından olan 42 bin metrekarelik havuza ilişkin çalışmalarda, havuzun içinin boşaltılarak temizlendiğini ve yalıtım çalışmalarının da bitirildiğini kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Şu an havuz kenar düzenlemeleri yapılıyor. Türkiye'de kentsel parklar arasında bir ilki burada uygulayacağız. Parkımız ve havuzumuz çok özel bir ışık dizaynıyla aydınlatılacak. Bu konunun en iyilerinden olan İspanya'dan, dünyaca ünlü ışık uzmanları getirttik. Park genelinde özel bir renklendirmeyle ışıklandırma yapılacak. Onların öncülüğünde özel bir aydınlatma sistemi de havuzumuza yapılıyor” diye konuştu.

Ayrıca havuzun inceldiği bölümde de bir meydan oluşturduklarını ve burasının Cumhuriyet Meydanı olacağını da anlatan Başkan Gökçek, “Çevresinde anfilerle gezilebilecek olan bu kısma çok güzel bir de Cumhuriyet Anıtı dikmeyi planladık. Sanatçılarımız çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

HAVUZ KENARINA ÖZEL TAŞLAR

Başkan Melih Gökçek, Başkent'in merkezinde eskiden olduğu gibi yeniden bir prestij parkı oluşturulacağını, havuz kenarındaki çirkin yapılaşmaların da bu düşünceyle tamamen kaldırıldığını ve buraların halkın gezmesi, oturması için yeniden restore edildiğini belirtti.

Başkan Gökçek, “Bu çalışmaları göletin klasik yapısına dokunulmadan yapıyoruz. Vatandaşlarımız havuz kenarında yürürken gölgeliklerde de dinlenme şansı bulacaklar. Parktaki bütün yürüyüş yollarına ayrıca, Türkiye'nin dört bir tarafından getirttiğimiz doğal taşlarla dekoratif kaplama yapıyoruz. Şehir dışından gelen vatandaşlarımız kendi memleketlerinin havasını da parkımızda bulabilecek” diye konuştu.

Dört mevsim kullanılabilecek bir mekan inşa edildiğini anlatan Başkan Gökçek, arka plana alınan çay bahçeleri ve kafelerin de modern yapılar olacağını kaydederek, “Çirkin yapıların hepsi temizlendi ve bu yapılar gölgelik alanlara alındı. Havuzun ve su kenarlarındaki bölümlerin estetik ve temiz hale getirilmesi sağlandı” dedi.

PARK'TA GEZİNTİ KEYFİ: MONARAY

Park'ta yapılan en büyük çalışmalardan birinin de'Monaray'adı verilen ve özel direkler üzerinde trenli gezi imkanı tanıyan sistem olduğunu kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Eski tren nostaljisi bununla yaşatılacak ve Türkiye'de bir ilk olacak. 3 metrelik direkler üzerinde havadan gidecek tren, parkın gösterişli ve aktivitesi gelişmiş mekanlarının üzerinden geçecek” dedi.

Gençlik Parkı'nın değişen yüzünün Ankara'ya yeni bir soluk aldıracağını belirten Başkan Gökçek, parkın Opera Binası sınırında bulunan ağaçsız bölgede TÜBİTAK ile birlikte yapılan çalışmayla Türkiye'nin en modern Bilim Merkezi'nin inşasının yapılacağını söyledi. Altınpark'taki Feza Gürsey Bilim Merkezi'nden çok daha modern ve büyük bir merkezin inşa edileceğini ve bu binanın da çalışmalarının hızla ilerlediğini anlatan Başkan Melih Gökçek, “Merkezin çatı katında 2500 kişilik kapalı ve 2000 kişilik de terasta olmak üzere fast-food alanı bulunacak ve burası büyük küçük herkesin ilgisini çekecek. Burada ayrıca engelliler için faaliyet merkezi, park yönetim binası ve altında da tüm Gençlik Parkı'na hitap edecek olan 800 araçlık otopark inşa edilecek” diye konuştu.

650 KİŞİLİK TİYATRO BİNASI VE 350 KİŞİLİK KÜLTÜR MERKEZİ

Gençlik Parkı'nda bulunan Necip Fazıl Kısakürek ve Kemal Sunal Kültür Merkezlerinin tamamen yıkıldığını ve yerlerine aynı adları taşıyan, günün en gelişmiş teknolojisi ile donatılacak 350 kişilik yeni bir kültür merkezi inşa edildiğini ifade eden Başkan Gökçek, burada her türlü kültürel faaliyetleri içinde barındırabilecek büyük bir gösteri salonu olacağını söyledi.

Yıkılıp, Selçuklu ve Osmanlı mimarisine yakın bir tarzda yeniden inşa edilen Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nun da'Tiyatro için öngörülen en teknolojik ve mimari yeniliklerin kullanıldığı 650 seyircilik modern bir tiyatro salonu olduğunu'ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, buradaki kabul salonlarında resepsiyonların yapılabileceğini, operadan, müzikal gösterilere kadar birçok oyunun gerçekleştirilebileceğini ve her türlü teknolojiye sahip olan bu yeni tiyatro binasının tamamlandığını söyledi.

KABUL SALONU

Milli Komite Kurulu'nun onayı ile yapılacak olan yeni düzenlemeyle mevcut Ulaşım İşleri Dairesi Başkanlığı binasının yıkılarak, yerine Kabul Salonu yapıldığını, çalışmaların yüzde 60'ının tamamlandığını anlatan Başkan Gökçek, binanın, Ulus yapıları ve Opera binası yapısı ile form bütünlüğü sağlayacak klasik tarzda bir yapı olduğunu söyledi.

Gençlik Parkı'nın Batı cephesinde Gar'ın karşısında yer alan girişin bulunduğu meydanın altında 113 araç kapasiteli kapalı otoparkın da yapımının tamamlandığını ifade eden Başkan Melih Gökçek, üstte taksicilerin bulunduğu otoparkın da yeraltına alınarak, üst kısmın meydan haline getirildiğini belirterek, “Bu otoparklar sayesinde artık parkın girişlerinde eskisi gibi araçlar olmayacak. Onun yerine çok güzel meydanlar bulunacak” dedi.

LUNAPARK YENİLENECEK

Gençlik Parkı'ndaki Lunapark'ın parkla özdeşleşmiş olması nedeniyle muhafaza edileceğini anlatan Başkan Gökçek, Lunapark'ın yapılacak ufak tefek değişikliklerle daha modern hale getirilerek aynen korunacağını kaydetti.

Bu bölgenin günümüz teknolojisine uygun çocuk ve büyüklerin kullanabileceği her türlü aktivitelerin bulunacağı modern bir Lunapark haline getirileceğini kaydeden Başkan Gökçek, parkta yepyeni oyuncakların yer alacağını söyledi.

Başkan Melih Gökçek, yapımı hızla devam eden ve kısa bir süre sonra vatandaşların hizmetine sunulacak Gençlik Parkı'nın, inşaat çalışmalarının da neredeyse tamamlandığını söyledi. Başkan Gökçek, “İnsanlar, aileleri ve çocuklarıyla akşam iş dönüşü buluşarak Park'ta rahatça oturabilecekler ve eğlenebilecekler. Park, yeni modern görünümüyle, gece gündüz açık kalarak eski hüviyetine kavuşacak” diye konuştu.

Parktaki içmesuyu, yağmur suyu, pissu ve kanalizasyon gibi altyapıların da baştan sona yenilendiğini anlatan Başkan Gökçek, “Gençlik Parkı'nın tüm altyapısını da baştan sona yeniledik. Artık burada hizmet verecek esnaf da bu sayede rahat edecek. Ayrıca parkta vatandaşlar için yapılan çok modern tuvaletlerin de inşası tamamlandı” dedi.

-MİMAR TOKCAN: “PARK YENİDEN MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR”

Avrupa ve Türkiye'de birçok projeye imza atan ve Gençlik Parkı'nın projesini gerçekleştiren mimar Öner Tokcan da, çalışmalarla ilgili yapılan eleştirilerin bilmeden yapıldığını kaydederek, “Eleştiriye açığız. Ancak projeyi bilmeden eleştiri yapıyorlar. Benim Gençlik Parkı'na yapılanlara ilişkin temel düşüncem, parkın fonksiyonunu ve estetiğini, son zamanlardaki bozulmalardan arındırarak daha da gelişmiş bir şekilde iade etmek. İçindeki tesisleri güncelleştirerek, yeniden hayat kazandırmak. Burada projeyi bilmeden eleştirmeleri beni son derece üzüyor. Parkın bozulmuş olan estetiğini ve güzelliğini kazandırarak vatandaşlara iade edeceğiz” dedi.

Öner Tokcan, çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini, Milli Komite'nin izin verdiği mevcut binaların yıkılıp yerlerine çok daha modern yapıların inşa edildiğini belirterek, “Parkımızda irili ufaklı çay bahçelerinin, kafelerin, büfelerin dışında özel olarak yurtdışından getirttiğimiz membranlar yani gölgelikler bulunacak. Parkımızda bundan böyle sadece yeşillik, cam ve membran olacak. Vatandaşlarımızın güneşten ve yağmurdan korunabileceği bir Gençlik Parkı, yazın da kışın da hizmet verecek” diye konuştu

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011