17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2751
görüntüleme

Edip Akbayram Batıkent'ten rüzgar gibi geçti

Edip Akbayram Batıkent'ten rüzgar gibi geçti

Kendi parkını açtı

Yenimahalle Belediyesi'nin Edip Akbayram ismini verdiği parkın açılışını ünlü sanatçı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Başar Bal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Gürol Karahisarlıoğlu ile birlikte yaptı. Adının yaşarken bir parka verilmesinin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını söyleyen Akbayram, “ Ülkemizde sanatçılar genellikle öldükten sonra değer görür. Biraz megalomanlık olacak ama ben hayattayken Yenimahalle Belediyesi tarafından böyle değer görmek beni çok mutlu etti, onurlandırdı” dedi.

Ankara'da bir ilk

Bisiklet, kaykay ve paten parkurlarının bir arada bulunduğu Ankara'nın ilki olma özelliği taşıyan parkı Başkan Yaşar ile birlikte gezen Akbayram park hakkında bilgi aldı. Batıkent İnönü Mahallesi'nde 11 bin metrekare alan üzerine kurulu parkın içerisinde 560 metrekare paten ve kaykay pisti, 250 metre bisiklet parkuru, 250 kişilik tribün, 230 metrekare çocuk oyun alanı, 11 bin metrekare yeşil alan,170 metrekare sosyal tesis, 50 metrekare bisiklet tamir atölyesi ve yürüyüş yolları bulunuyor.

Meşaleli yürüyüş geleneği bozulmadı

Yenimahalleliler 19 Mayıs kutlamaları öncesi geleneksel meşaleli yürüyüşü de yaptı. Binlerce Yenimahalleli Adnan Kahveci Parkı'ndan konser alanına kadar Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Başar Bal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Gürol Karahisarlıoğlu öncülüğünde yürüdü.

Bağımsızlığımızın ilk günü unutturulamaz

Yaşar yaptığı konuşmada, “Ülkemizin kurtuluşunun ilk adımı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Reyhanlı'daki hain saldırıdan dolayı bir hafta ertelemiştik. Görüyorum ki Cumhuriyetimizi ve değerlerini unutturmak isteyenler emellerine ulaşamayacak. Hep birlikte ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, demokratik laik cumhuriyetimize sahip çıkacağız” dedi.

‘Ölümsüzleştiğimi hissediyorum'

Konser alanını saatler öncesinden hınca hınç dolduran Yenimahalleliler Ankara Balkan Orkestrası ve Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı TUBİL Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri ile eğlendi. Yoğun tezahüratlar altında sahneye çıkan Akbayram'ın şarkılarına Yenimahalleliler hep bir ağızdan eşlik etti. Birçok sanatçı ve siyasinin öldükten sonra kıymetinin bilindiğini hatırlatan Akbayram da “Yaşarken bir parka adının verilmesi sanatçıya verilebilecek en güzel hediyedir. Ölümsüzleştiğimi hissediyorum” diyerek başta Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a ve Yenimahallelilere teşekkür etti. Akbayram, “Ülkemizin bağımsızlığına adım attığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na kimse gölge düşüremez. Eşkıyaların olmadığı, sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik duygularının egemen olacağı ülkemizde, çağdaş Yenimahalleliler ile birlikte bu bayramı kutlamak ayrı bir onurdur” dedi

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011