17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3800
görüntüleme

Disneyland Kazan'a yapılacak

Disneyland Kazan'a yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eskişehir Yolundaki Aşağı Yurtçu-Ballıkuyumcu mevkiinde 3 milyon metre karelik alanda kurulması planlanan Disneyland'ın yerini değiştireceklerini belirterek "İstanbul yolu üzerinde bulunan Susuz köyü ile Kazan arasında hazineye ait olan geniş bir arazi üzerine yapılacaktır" açıklamasında bulundu. Konuyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan Gökçek, Disneyland projesinin daha önce Eskişehir yolundaki Ballıkuyumcu mevkiine yapılmasının planlanlandığını ancak İstanbul yolunun daha uygun gördüklerini belirterek, yer değişimine gittiklerini söyledi.

Gökçek,"Disneyland'ın istanbul yolunda olmasının Eskişehir yoluna nazaran çok daha faydalı olması düşünülürek Eskişehir yolundan vazgeçildi. Yeni yapılacak alan Susuz köyü ile Kazan ilçesinin arasındaki hazineye ait olan geniş bir arazi üzerine yapılacak. Arsa spekülasyonlarını önlemek için yerini net olarak söylemiyoruz. Ancak Eskişehir yolunda yapılmasından kesinlikle vazgeçildi" ifadelerinde bulundu.

Hollywood'un büyük film şirketlerinden ve dünyanın sayılı eğlence parkı sahiplerinden olan Paramount Pictures, yeni yatırım için Ankara'yı tercih etti. Şirket, Ankara'da, dev bir eğlence parkı kurmak için Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) yatırım teklifi getirdi. Paramount Pictures'ın yaklaşık bir yıl önce getirdiği, Disneyland benzeri "tema parkı" kurma konusundaki görüşmeler son aşamaya gelindi. TOKİ'nin 20 bin konutluk proje geliştirdiği Eskişehir Yolundaki Aşağı Yurtçu-Ballıkuyumcu mevkiinde 3 milyon metre karelik alanda kurulması planlanan tema parkının İstanbul yolu üzerinde bulunan Kazan ilçesi ve Susuz köyü arasında yapılacak. Öte yandan yatırım tutarının yaklaşık 1 milyar dolar olduğu ifade edildi.

kaynak: ankarahaber

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011