17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

4169
görüntüleme

Daha Yeşil Bir Çevre İçin El Ele

Daha Yeşil Bir Çevre İçin El Ele
"
Bugüne kadar 120 bin fidanı toprakla buluşturan Yenimahalle Belediyesi, 75. Yıl Ankara Hipodromu İstanbul yolu 18. kilometre bölgesindeki yaklaşık 75 bin metre karelik alana 8 bin fidan dikimi daha gerçekleştirerek, böylece ormansızlaşmanın önüne geçmeyi ve daha yeşil bir çevre oluşturmayı amaçlıyor. Fidan dikme töreninde konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, küresel ısınmayı oldukça önemsediklerini ve bu konuda belediye olarak üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, öncelikle yeşillendirme çalışmalarına ağırlık verilmesinin önemine değindi. öRNEK çALIŞMA Başkan Duyar, "Birlikte dikmiş olduğumuz bu fidanlar ülkemizin ve yaşadığımız yerin daha güzel, daha yeşil, daha sağlıklı olması içindir. Bugüne kadar 120 bin fidanı toprakla buluşturduk, bugün ise bu sayıya 8 bin fidan daha ekliyoruz. Nesillerimiz, gelecek kuşaklar burada ‘bir fidan bir can sloganıyla'toprağa attığımız fidanlar için bizlere her zaman teşekkür edecektir. öğrencilerimiz diktikleri fidana isimlerini yazdılar, bizde onların bu isimlerini fidanlara vereceğiz ve fidanlarımız sevgiyle, yavrularımızın bakımıyla büyüyecek." dedi.
Image
Küresel ısınma sürecinin başladığına ve bilim adamlarına göre daha asırlarca devam edeceğine dikkat çeken Başkan Duyar, "Bu süreci geri çevirmek imkansız ama en azından daha fazla ilerlemesini engelleyebiliriz. Bilimsel verilere göre; ülkemiz küresel ısınmanın zararlı etkilerini en önce ve en şiddetli biçimde yaşayacak. Bu nedenle ormansızlaşmanın önüne geçilmesi ve ağaçlandırma çalışması yapılması ülkemizin sera gazlarının atmosfere salınmasında yarattığı etkiyi en aza indirgemesinde önemli rol üstlenecektir. Bunu ilk üstlenen belediye olarak bu konuyu önemsiyoruz bu konuda küresel ısınmayla ilgili broşürler bastırıp, tiyatro oyunları oynadık ve geleceğimiz için bugün burada bu ağaç dikimini gerçekleştiriyoruz. Hayatın özü sevgiden ibarettir . Bütün canlıların sevgiye ihtiyacı vardır.Lütfen bugün dikeceğimiz fidanları sevginizle büyütün" diye konuştu.
Image
Başkan Ahmet Duyar, daha sonra öğrencilerle birlikte fidan dikerek, bu fidanlara herkesin sahip çıkmasını istedi. Programa katılan tüm öğrencilere Türk bayrağı hediye edildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, 2007 yılında yaptığı çevre düzenlemeleri ve ağaçlandırma çalışmasıyla Yılın çevre ödülü alan belediye başkanı olmuştu. UNEP tarafından Avrupa'da örnek çalışma yapan Belediye olarak örnek Belediye gösterilmişti.
Image Image Image

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011