17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3647
görüntüleme

Çankaya'da göçük

Çankaya'da göçük
Ankara'nın Kırkkonaklar semtinde bir işçi, kazı çalışması sırasında meydana gelen göçüğün altında kaldı. Kazı sırasında işçiye yardım eden apartman yöneticisi, yaralı olarak kurtarıldı. Toprak altından yaralı olarak çıkartılan apartman yöneticisi Yusuf Karabulut'un ilk sözleri, ""Sigaramla çakmağım nerede?"" oldu.

Çankaya Kırkkonaklar 9. Cadde üzerinde yapılan bir kazı çalışması sırasında göçük meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan Uğur Apartmanı'nın kanalizasyon sistemi için yolda kazı çalışması yapan apartman yöneticisi Yusuf Karabulut ve işçi Hasan Açıl (47), gerekli tedbirleri almadıkları için göçük meydana gelince toprak altında kaldı. Olayın ardından çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans bölgeye sevkedildi. Çalışmalar sonucunda Yusuf Karabulut yaralı olarak kurtarıldı. Karabulut, toprak altından çıkarıldıktan sonra çevresindekilere ""Burada sigaramla çakmağım vardı, nerede?"" diye sordu. Karabulut ambulansla hastaneye sevkedildi.

Hasan Açıl'ın kurtarılması için yapılan çalışmalar ise 1 saati aşkın sürdü. Kazılan bölgede yeni bir göçme tehlikesi yaşanmasından dolayı, meraklı mahalle sakinleri çekilen şeridin dışına çıkartıldı. Kurtarma çalışması sırasında kazı alanına göçük tehlikesine karşı destekler yerleştirildi. Bu arada olay yerine gelen Hasan Açıl'ın yakınları gözyaşları içinde kurtarma çalışmalarını izledi. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmasını Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz yönetti.

İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu Açıl'ın cansız bedeni toprak altından çıkartıldı. Açıl'ın eşi ve yakınları Açıl'ın ölüm haberiyle sinir krizleri geçirdi.

Çalışmaların sonunda bir açıklama yapan İtfaiye Daire Başkanı Müdürü Kurutuz, Mart ayının ilk 4 gününde 4 kişinin tedbirsizlik nedeniyle göçük altında kalarak can verdiğini duyurdu. Kanalizasyon çalışmaları sırasında her metrede yatay ve dikey drenajlar kurulması gerektiğini söyleyen Kurutuz, bu perdelerin oluşturulmasının kaymaları önleyeceğine işaret etti. Kurutuz, ""Ekmek parası için kendilerine mezar kazmışlar. Kazdıkları mezarın içinde kendileri kaldı. Müteahhit 40-50 milyon masraf yapsa yıllarca kullanacağı bir drenaj kalıbı kuracaktır"" diye konuştu.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011