17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

5876
görüntüleme

Büyük Ankara Sirki Açıldı

Büyük Ankara Sirki Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği "Büyük Ankara Sirki"nin resmi açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy'in de katılımıyla gerçekleşti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugünün çok anlamlı bir gün olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olduğunu belirterek, şehitlerimize Allah'tan rahmet diledi. Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Büyük Ankara Sirki'nin gösterilerini daha önceki yıllarda kış aylarında sunduğunu hatırlatarak, bu yıl ise bu mevsime denk geldiğini kaydetti. Başkan Gökçek, "Bu konuda bize destek veren ve desteğini esirgemeyen Büyükelçi Sayın Vladimir İvanovskiy'e çok teşekkür ederim. Umarım herkes çok eğlenir" dedi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy de bu yılın Rusya da "Türk Kültür Günleri", Türkiye'de de "Rus Kültür Günleri" olarak ilan edildiğini hatırlatarak, bu etkinliklerin iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi. Büyükelçi İvanovskiy, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Gökçek ile Büyükelçi İvanovskiy daha sonra bir birlerine çiçek sundular. Başkan Gökçek, sirk ekibini de başarılarından dolayı kutlayarak çiçek verdi. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ile Büyükelçi İvanovskiy'in eşi de katıldı. Büyükşehir Belediyesi BELYA A.Ş. tarafından organize edilen ve ASKİ Kapalı Spor Salonu'nda gösterilerine başlayan Büyük Ankara Sirki, Rusya'dan gelen 80 kişilik ekibiyle binlerce kişiye coşkulu anlar yaşattı. Fillerin "zarif hareketleri" ile gerçekleştirdikleri gösteriler, izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi ve ayakta alkışlandı. Fil bakıcıları fillere küp şeker vererek daha iyi hareket yapmalarını sağladı. 7'den 77'ye her yaş grubundan binlerce kişinin bulunduğu Sirk, İtalya'da dünya birinciliği alan denge gösterisiyle başladı. Daha sonra Çocuk grubu, Moskova Festival Prensesi'nin halka hareketleri, Kazak atlıları, akrobatlar ve ip cambazlarının muhteşem sunumları ile devam eden Büyük Ankara Sirki'nin gösterilerinde en ilgi çeken bölüm ise fillerin hayret uyandıran zarif hareketleri oldu. Fillerin kendi aralarında top oynamaları, denge hareketleri, mızıka çalmaları, birbirlerinin üzerine basarak uyguladıkları gösteriler binlerce kişi tarafından hayretle izlendi ve ayakta alkışlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümü nedeniyle Rus akrobasileri Türk bayrağını açarak seyircilerden ayakta alkış aldı. Hafta içi pazartesi hariç salı, çarşamba, perşembe ve cuma olmak üzere her gün saat 13.00'te öğrencilere gösterisini sunacak olan Büyük Ankara Sirki, hafta sonu da saat 14.00 ile 18.00'de ücretsiz gösterilerini halka sunacak. Büyük Ankara Sirki gösterilerine 19 Mayıs 2007 tarihine kadar devam edecek.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011