17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

6939
görüntüleme

Bitmeyen Metro

Bitmeyen Metro
Eryaman Metrosu diye isimlendirilen Metro 3. Aşama, Kızılay ile Törekent semtini birleştirecek. Metro 1 Batıkent istasyonu üzerinden aktarmasız taşıma yapacak. 19.02.2001 tarihinde Güriş AŞ. ile sözleşme imzalanarak yapım çalışmalarına başlandı ve halen devam ediyor. Yeni yapılan metro hattı üzerinde ki Batı Merkezi ve Mesa istasyonlarının bitmemesi sebebiyle Kardelen mahallesinde metronun geçeceği yollar hala kapalı. İki yılı aşkın süredir kapalı olan yollar hem trafik açısından sorun oluştururken hem de görüntü açısından Batıkentlileri rahatsız ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in açıklamalarına ve çalışma hızına bakılırsa yıl sonuna kadar Batıkentlilerin metro konusunda ki sıkıntısı bitmeyecek gibi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, daha önce İHA'ya ""2009 yerel seçimler öncesi yüzde 95'i tamamlanan çayyolu metrosu ve Sincan metrosunu yerel seçimler öncesi hazır hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Gökçek, ""Sincan metrosunu seçimler öncesi durak durak açmaya başlayacağız. Amacımız en kısa sürede metroyu tamamlamak. Bu hedefimizi gerçekleştireceğiz."" şeklinde açıklama yapmıştı.
Gökçek , metro inşaatlarını tamamlamak için doğalgaz özelleştirmesinden gelecek kaynağı kullanacaklarını açıklamış ancak alınan paradan metroya ne kadar bütçe ayrılacağı belli değil. Bu yıl sonuna kadar herhangi bir metro hattına ""hizmete girecek"" gözüyle bakılmadığı öğrenilirken, yeni güzergâhların devreye alınışı için en iyi ihtimal olarak 2009 tarihi veriliyor.
EGO Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi internet sayfalarından alınan bilgiler
Batıkent - Sincan Metrosu: Uzunluğu 15 kilometre olan hattın inşaasına 2001 yılında başlandı. Kızılay - Batıkent Metrosu'nun devamı niteliğinde olacak hattın inşaatında, yüzde 70'lik ilerleme sağlandı. Tamamlandığında, her gün 225 bin kişinin hizmet alacağı hesaplanıyor. Hat üzerinde; ""Batıkent Merkez, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman-1 ve 2, Eryaman-3, Devlet Mahallesi, Fatih, GOP, Törekent ve Organize Sanayi Bölgesi"" istasyonları yer alacak.
Büyük halini görmek için buraya tıklayın. Büyük halini görmek için buraya tıklayın.
TOPLAM HAT UZUNLUĞU : 15.360 m. İSTASYON SAYISI : 11 Adet 2007 YILI İNŞAAT İLERLEME : % 67,52
İSTASYON öZELLİKLERİ
OSB A.K. TüNELDE
TöREKENT HEMZEMİNDE
GOP A.K. TüNELDE
FATİH HEMZEMİNDE
DEVLET MAH. HEMZEMİNDE
ERYAMAN 3 HEMZEMİNDE
ERYAMAN 1/2 VİYADüKTE
İSTANBUL YOLU HEMZEMİNDE
BOTANİK HEMZEMİNDE
MESA DELME TüNELDE
BATI MERKEZİ VİYADüKTE
ANKARA METROSU-3 (BATIKENT - SİNCAN / TöREKENT) detaylı teknik özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.
Haber: Batıkent.org

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011