17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

6446
görüntüleme

Batıkent'teki 4 cinayet için karar verildi

Batıkent'teki 4 cinayet için karar verildi

Ankara Kuzey Çevre Yolunun Batıkent yakınlarında anne ile 3 çocuğunun öldürülmesine ilişkin davanın sanığı İzzet Okkalı,"4 kişiyi kasten öldürdüğü"gerekçesiyle 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Okkalı,"suç delillerini gizlemek"suçundan yargılanan tutuksuz sanık Hakan Çınar, maktullerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan müştekiler ve avukatları İzzet Okkalı'nın 4 kişiyi öldürdüğünün sabit olduğunu savunarak, en yüksek cezaya çarptırılmasını talep ettiler.

Okkalı'nın avukatları Nedim Dilek ve Kubilay Çetinkal ise maktul Nuray Okkalı ile çocukları Osman Yusuf ve Mukaddes Şeyma'yı, diğer maktul Abdullah Okkalı'nın öldürdüğünü, müvekkillerinin ise yalnızca Abdullah Okkalı'yı,"meşru müdafaa"için öldürdüğünü öne sürdü.

İzzet Okkalı, Abdullah Okkalı dışındaki maktulleri kendisinin öldürmediğini savundu ve tahliye talebinde bulundu.

Sanık Hakan Çınar ise beraatını istedi.

Son sözlerin sorulmasının ardından mahkeme heyeti müzakereye geçti. Karar, daha sonra Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar tarafından açıklandı.

Buna göre, İzzet Okkalı; Nuray, Osman Yusuf, Mukaddes Şeyma ve Abdullah Okkalı'yı"kasten öldürdüğü"gerekçesiyle 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzzet Okkalı,"silahla yağma"suçlamasıyla 10 yıl,"ruhsatsız silah bulundurmak"suçlamasıyla da 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezasına mahkum edildi.

Sanık Hakan Çınar'ın da"suç delillerini gizlediği"gerekçesiyle 1 yıl hapisle cezalandırılması kararlaştırıldı.

Duruşmanın ardından, sanık yakınları ile duruşmaya katılanlar, sözlü olarak birbirlerine sataştı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer, esas hakkındaki görüşünde, İzzet Okkalı'nın, maktullerin 190 bin TL'sini almak için cinayetleri işlediği gerekçesiyle 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına;"silahla yağma"suçlamasıyla 10 yıldan 15 yıla, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet suçlamasıyla da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istemişti.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011