17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3702
görüntüleme

Batıkent'te çöp gerginliği

Batıkent'te çöp gerginliği

Hizmet alanı tartışması

Yenimahalle Belediyesi, görüntü kirliliğinin önüne geçen ve kokuya sebebiyet vermeyen yer altı konteynerlerinin büyük bir kısmını Batıkent'e Ocak ayında yerleştirmişti. Ancak Büyükşehir Belediyesi konteynerlerin konulduğu yeşil alanların kendilerine ait olduğu gerekçesi ile yer altı konteynerlerinin kaldırılması yönünde Yenimahalle Belediyesi'ne ihtar yazısı yazdı.

Yenimahalle dava açtı

Bu gelişme üzerine Yenimahalle Belediyesi yapılanın halka hizmet olduğunu ve cadde ile parklara zarar verilmeden konteynerlerin yerleştirildiğini belirten bir cevap yazısı yazdı. Ancak Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karar sonrasında konteynerlerin bir kısmını yerleştiremeyen Yenimahalle Belediyesi savcılığa başvurarak yürütmeyi durdurma davası açtı.

Vatandaş kepçenin önüne geçti

Davanın açılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Estetiği Daire Başkanlığı ve Çevre Koruma Müdürlüğü ile birlikte yaklaşık 30 zabıta ekibi önceki gün(03.03.2013) bir vinç yardımıyla konteynerleri kaldırmak için harekete geçti. Ancak 7 tane konteyneri kaldıran Büyükşehir Belediyesi ekiplerine Kent Koop Mahallesi'nde halk yoğun tepki gösterdi. Konteynerleri kaldırması için getirilen vinç ve kepçenin önüne geçen vatandaşlar “Belediyemizin verdiği hizmeti neden geri alıyorsunuz” diyerek görevlilerle tartıştı.

Çöpleri Büyükşehir'e bırakırız

Tepki gösteren vatandaşlar, “Buralar çöpten geçilmiyordu. Yenimahalle Belediyesi buraları temizledi ve çiçeklendirdi. Büyükşehir de şimdi verilen hizmeti geri almaya çalışıyor” dediler. Evlerinden çıkarak görevlilerin önüne geçen vatandaşların bir kısmı “Konteynerleri kaldırırlarsa biz de çöplerimizi Büyükşehir Belediyesi'nin önüne bırakacağız” dediler. Vatandaşın tepkisi karşısında konteynerleri sökemeyen görevliler, çalışmayı durdurdu. Büyükşehir kaldırdığı 7 konteyneri de tekrar yerine yerleştirdi. Konteynerlerin bazılarının zarar gördüğü belirlendi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011