17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

5392
görüntüleme

Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi'ne muhteşem açılış

Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi'ne muhteşem açılış

*Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi'ne muhteşem açılış *Kılıçdaroğlu temel attı, Kılıçdaroğlu açtı Yenimahalle Belediyesi tarafından Batıkent'in sosyal hayatına canlılık getirmek amacıyla temeli 11 ay önce atılan Batıkent Kültür, Sanat ve Ticaret Merkezi hizmete açıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından temeli atılan merkezin açılışını yine Kılıçdaroğlu yaptı. Batıkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve Kültür Merkezi'nin önünü saatler öncesinden hıncahınç doldurduğu programa, Kılıçdaroğlu Kütahya Simav'daki deprem bölgesini ziyareti nedeniyle gecikmeli katıldı. Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Çetin, Gülsün Bilgehan, Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, İlçe Başkanı Kayhan Yüreğir, Ankara birinci ve ikinci bölge milletvekili adayları, milletvekilleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, Başkanvekili Başar Bal, meclis üyeleri, Batıkent muhtarları ile Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık katıldı.

Soğuk ve Yağmura İnat KılıçdaroğluCHP Lideri Kılıçdaroğlu Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye yaptığı ziyaret nedeniyle Batıkent'e gecikmeli geldi. Kültür Merkezi'nin önünü erken saatlerde dolduran Batıkentliler yağmur ve soğuğa rağmen Kılıçdaroğlu'nu gece geç saatlere kadar beklediler. Kılıçdaroğlu'nun alana giriş anonsu ile birlikte alanda büyük bir izdiham ve coşku yaşandı. CHP Liderini “Başbakan Kılıçdaroğlu” sloganları ile karşılayan Batıkentlilere konuşan Kılıçdaroğlu gecikmesi nedeniyle özür diledi. Halkın yoğun ilgisi ve tezahüratları nedeniyle konuşması sık sık kesilen Kılıçdaroğlu, “Yüz akımız belediyelerimizin halka hizmet noktasında yaptığı çalışmalar bizi gururlandırıyor. Batıkentlilere hayırlı olsun” dedi.

Yolumuz özgürlük ve bağımsızlık yoluKılıçdaroğlu, adım adım Türkiye'yi gezdiklerini ve günde en az 16 saat çalıştığını belirterek, “12 Haziran seçimlerinden sonra halkın iktidarını kuracağız ve dördüncü büyük devrimi gerçekleştireceğiz. Önce Cumhuriyeti kurduk sonra çok partili hayata geçişi sağladık ardından sosyal demokrasiyi getirdik. Dördüncü devrimimiz ise demokrasi ve özgürlük dönemini başlatmaktır. Bedeli ne olursa olsun bağımsız ve özgür bir ülke yaratacağız. Yolumuz özgürlük, demokrasi ve bağımsızlık yoludur” diye konuştu.

Başkan Yaşar'dan Ali Çetinkaya tanımıYenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise yaptığı konuşmada göreve gelmeden önce hemşerilerine “ Batıkent'i otel konumundan çıkaracağı sözü verdiğini hatırlatarak sözünü tutmuş olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Yaşar, Belediye Meclisi'nde Yenimahalle'de bir parka Ali Çetinkaya isminin verilmesinin kararlaştırılması üzerine yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi. Yaşar,”Ben Afyonluyum. Ben Ali Çetinkaya'yı onların tanıdığı gibi tanımıyorum. Ben Ali Çetinkaya İlkokulu'ndan mezun oldum.Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yüze yakın park, okul ve sağlık kuruluşunun ismi Ali Çetinkaya'dır. Kendisi Bulgar çeteleri ile savaşmış, düzenli ordu kurulmasına büyük katkıları olmuş, birinci ve ikinci İnönü Savaşları'nda savaşmış. Cumhuriyet sonrası İtalyanların elindeki demiryollarını millileştirmiştir. Ben kendisini böyle tanırım” dedi.

Ekibimle gece gündüz çalışıyoruzYaşar, Yenimahalle Belediyesi olarak iki yılda sözünde duran, hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayan şeffaf bir belediye yarattıklarını söyledi. Halk için hizmet üreten bir belediye yaratmak için ekibiyle canla başla çalıştıklarına dikkat çeken Yaşar,”Biz göreve geldiğimizde genç, dinamik halkını seven, genç bir ekiple işe başladık. Ekibimle gece gündüz demeden çalışarak yepyeni bir Yenimahalle yaratmaya başladık. Ekibimle aynı güç ve azimle çalışarak Yenimahallelilerin yaşamaktan gurur duyacağı bir ilçe yaratacağız” dedi.

Halaylarla açılış Kılıçdaroğlu'nun Kütahya Programı nedeniyle gecikmesine rağmen alandaki coşku devam etti. Ünlü Türkücü Hüseyin Turan'ın birbirinden güzel türkülerine kalabalık hep bir ağızdan eşlik etti ve halaylar çekildi. Merkezin açılışını havayı fişekler ile birlikte açan Kılıçdaroğlu, merkezi gezerek, Yaşar'dan bilgi aldı.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011