17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

41356
görüntüleme

Batıkent'in Çehresini Değiştirecek Proje : Atlantis City

Batıkent'in Çehresini Değiştirecek Proje : Atlantis City

Eskisinden farklı olarak planlanan arazinin karşısında yeni inşaat alanları açılmış durumda. Gören herkesin merakını uyandıran bu çalışmayı yerinde görmek istedik. Batıkent tören alanının yanında bulunan şantiye yerleşkesindeki tanıtım ofisinde Gordion Grup Genel Md. Yrd. Barış Uygun'un misafiri olduk.

Uygun; Dört firmanın birleşmesiyle oluşan Gordion Grubun yurt genelinde yapmış oldukları projelere bir yenisini ekleyerek, Ankara ve Türkiye'nin gözde mekanlarından biri olacağını düşündüğü Atlantis City'i Batıkent'te yapacaklarını ifade etti.

- Eski proje -

Uygun; inşaatın 2008 yılında durmasının sebebi olarak; şu an Atlantis City ofislerinin bulunduğu arazinin o dönemde satışa çıkarılması ve Gordion Grubun arazinin alımı için ihaleye girmesi olarak ifade etti. Geçtiğimiz aylarda neticelenen ihale sonucu yolun her iki tarafı projeye dahil edilmiş. Bunun sonucu olarak proje tamamen değişmiş durumda. İlk görenin aklına yapılması mümkün değil, denecek kadar farklı bir proje. İsmini Atlantis efsanesinden alan çalışma, 25 katlı binaların yanında sosyal donatılarıyla da dikkat çekiyor. Alışveriş merkezi, dükkanlar, cafeler ve sinema'nın bulunduğu yerleşke de en çok dikkat şey Monoray Tren... Yerleşke içinde sürekli ring yaparak kısa mesafe ulaşımı sağlaması planlanan tek hat tren, görenlerin ilgisini fazlasıyla çekiyor. Daha önce görmediğimiz farklı bir şey daha var proje de... Atlantis City'i ikiye bölen yolun bir bölümü kapatılmış ve üzerine bir dönme dolap yerleştirilmiş. Hayal gibi görünse de yapıldığında keyifle kullanılacağını düşünüyoruz.Tanıtım ofisine ilgi büyük, ofiste bulunan Atlantis City maketinin çevresinde sürekli insanlar var, bilgi alıyorlar. Gordion Grup Genel Md. Yrd. Barış Uygun, "Batıkent'te güzel şeyler yapacağız" diyor. Heyecanını görmemek mümkün değil. 2011 Mayıs ayında bitmesi planlanan projenin, Batıkent çizgisinden farklı olduğu kesin. Planlandığı gibi bitmesi halinde özellikle nitelikli sosyal alanları ile Batıkentlilerin en çok tercih edecekleri yer olacağını düşünüyoruz.

Haber: Batikent.ORG

İlgili etiketler: batıkent atlantis alışveriş merkezi, atlantiscity, atlantıs cıty, batıkent atlantis konutları, atlantis city avm, batıkent sinema, batıkent konut, batıkent city, atlantis city konutları, atlantis city ankara

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011