17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

4341
görüntüleme

Batıkent'e Üniversite Sözü!

Batıkent'e Üniversite Sözü!

Batıkent'te bulunan 32 hektar alanın Batıkent Sanayi Üniversitesi kurulması için kullanılacağını açıklayan Yaşar, “Ostim, İvedik ve çeşitli sanayi kuruluşlarıyla Batıkent'e mutlaka bir üniversite kuracağız. Bu üniversitede gençlerimiz sanayi alanına eğitim alacaklar. Bu ülkenin kalkınması eğitimden geçer” dedi. Eğitime yapılacak her türlü yatırımın ülkeyi ileri götüreceğine dikkat çeken Yaşar, “Biz üniversitenin alt yapısını yapacağız, arsasını vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Aileler kayıt parasından kurtulacak

Her eğitim-öğretim döneminde yaşanan kayıt parası sıkıntısına dikkat çeken Yaşar, çocukların daha okula başlarken bunalıma girdiğini ifade etti. Bu uygulamaya son vereceğini söyleyen Yaşar, bunun çözümünü de şu sözlerle açıkladı: “Okullar kapandığında devlet okullarının tüm ihtiyaçları açılana kadar belediyemiz tarafından karşılanacak. Fayansı, boyası, musluğu ne ihtiyacı varsa karşılanacak ve tertemiz bir okul müdüre teslim edilecektir. Artık bu giderler için ailelerden kayıt adı altında paralar toplanmayacaktır.”

“Servis sıkıntısı bitecek”

Özellikle Avrupa'da insanların metroya bisikletle gelip gittiğine vurgu yapan Yaşar, Batıkent'e de bisiklet yolları yapılacağının altını çizdi. Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı yandaş politika anlayışı nedeniyle Batıkent'teki bir çok metrodan sitelere ulaşımı sağlayan servis araçlarının bir çoğunun kaldırıldığını ifade etti. 30 Mart sabahı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Murat Karayalçın'ın oturmasıyla birlikte bu uygulamanın değişeceğini anlatan Yaşar, “Servis araçlarının kalkış saatlerini metronun geliş ve gidişine göre ayarlayacağız” dedi. Batıkent'teki işlevini yitiren iş merkezlerinin sosyal alanlara dönüştürüleceğini ifade eden Yaşar, “Bunlar bir kültür merkezleri olacak. Batıkentli başka yerlere gitmeden bir akşam çıkıp eğlenebileceği plan değişikliklerini yapacağız ve yenilenmesini sağlayacağız” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011