17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3841
görüntüleme

Batıkent'e İnönü'nün Adına Yakışır Heykel

Batıkent'e İnönü'nün Adına Yakışır Heykel

Açılış törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İnönü Ailesi'ni temsilen Kızı Özden Toker ve torunu Gülsün Bilgehan'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı Belediye Başkan Vekili Başar Bal, Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, eski Yenimahalle Belediye Başkanı Tuncay Alemdaroğlu, CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygısızlığı içime sindiremiyorum

Açılış töreninde konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İsmet İnönü'nün Kurtuluş Savaşı'nda ve sonrasında ülkenin yeniden imarında Atatürk ile birlikte mücadele vererek büyük başarılara imza attığını söyledi. Son günlerde İsmet İnönü'ye yönelik iftiralara da atıfta bulunarak, “Ülkesine bu kadar hizmeti bulunan, İngiltere Başbakanı Winston Churchill tarafından ‘Dünyada siyaset okulu açsam müdürünü İsmet İnönü yapardım'diye övülen bir devlet adamı hakkında böyle asılsız sözler söylenmesini içime sindiremiyorum. Herkes düşünerek konuşmalıdır. Eğer bugün birileri başbakan, bakan, milletvekili, belediye başkanı olabiliyorsa Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye borçludur” dedi.

Hayalimi gerçekleştirdim

Başkan Yaşar, İsmet İnönü'yü yakından tanıma fırsatı bulduğunu da belirterek, “Ben İsmet Paşa'nın gençlik kolları başkanıydım. Her zaman hayalimdi heykelini yaptırmak. Ben o siyasi ahlak ve memleket sevgisi ile yetiştim. Cumhuriyetin temel ilkelerine sonuna kadar bağlıyız, bağlı kalmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

İnönü Ailesi'nin mutlu günü

İnönü Ailesini temsilen törende konuşan torunu Gülsün Bilgehan da İsmet İnönü'nün “Namuslular da namussuzlular kadar cesuru olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur” sözlerini hatırlatarak, “Bugün burada namuslu insanların da namuslular kadar cesur olabildiğini gösterdiniz. Atatürk ve İnönü'nün bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkacağınızı gösterdiniz” dedi. İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker de çocukların ve gençlerin cumhuriyete temel niteliklerine sahip çıkması için ailenin önemini vurgulayarak, “Çocuklarınızı bu anlayışta yetiştirin. Onlara Cumhuriyeti ne zorluklarla kurduğumuzu anlatın” dedi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011