17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

21447
görüntüleme

Batıkent Devlet Hastanesi İnşaatına Başlandı

Batıkent Devlet Hastanesi İnşaatına Başlandı
Batıkentlilere sorulsa "Batıkent'te ne olmasını istersiniz?" diye bir çoğunun vereceği cevap "Hastane" olacaktır. Hatta sitemizde 2 yıl önce yaptığımız ankette "Batıkentte Ne istersiniz?" diye sorduğumuzda oylamaya katılan ziyaretçilerimizin % 49'u "Hastane" olarak cevaplandırmıştı. Bizim bu siteyi kurarkan belirlediğimiz hedeflerin başında Batıkent'e planlanan hastanenin yapılması için gereken desteğin verilmesi vardı. Ağustos 2007'de Batıkent Devlet Hastanesi inşaatının başlayacağının haberini sitemizde yapmıştık. Şimdi de büyük bir keyifle inşaata başlama hazırlığının yapıldığı yeni hastanemizin inşaat alanını sizin için dolaştık.
Image
Aslında biz hastaneyi kent merkezi olarak bilinen yere kurulacak olarak bekliyorduk. Ancak inşaat alanını gezince iyi ki oraya yapılmamış diyorsunuz... Zira alan o kadar geniş ki, aynı inşaat kent merkezine yapılmış olsa hem sığmaz hem de trafiği olumsuz etkiler. İnşaat alnına giriyoruz, bizi ilgi ile karşılayan firma yetkililerinden bilgi alıyoruz. Durmayan bir faaliyet var. Kamyonların biri giriyor biri çıkıyor. Tesviye yaptıklarını öğreniyoruz. Küçük bir tepecik onu da indirceklermiş, dümdüz bir alan olacak. Yer olarak çok güzel bir manzaraya sahip; önü Batıkent'e arkası Jokey kulubüne bakıyor. Batıkent'e bakan yerde küçük bir orman var , yani büyürlerse orman olacak ağaçlar dikilmiş. 60 bin metrekarelik bir alana yapılıyor hastane. Anladığımız kadarıyla arsa da Büyükşehir Belediyesininmiş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, hastaneye tahsis edilmesi için bayağı uğraşmış.
Image
200 yataklı olacak hastane 6 katlı olacak. Yetkililerin verdiği bilgiye göre bina hilal şeklinde tasarlanmış ve hilalin önü Batıkent tarafına bakıyormuş. üç yönden yol girişi olacak hastanenin yolları şimdiden açılmaya başlanmış bile. Geniş bir otopark alanı da planlanmış. Yakın bir zaman hazırlıkların biteceğini ve temel atma töreninin yapılacağını öğreniyoruz. Bitiş tarihini sorduğumuzda "Hastanenin inşaatına önümüzdeki günlerde hız vereceklerini ve 2 yıl gibi kısa bir sürede de inşaatın tamamlanacağını" belirtiler. Bizde bizim için en keyifli haberi yapmak üzere alandan ayrılıyoruz. Bundan sonra hastanemiz ile ilgili gelişmeleri ve haberleri buradan yayınlayacağız. Tüm Batıkentlilere ve ülkemize hayırlı olsun. Hastaneye ihtiyaç duymayacağınız sağlık dolu bir hayat dileriz...
Haber: Batıkent.ORG
Image Image

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011