17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

4519
görüntüleme

Başkent'e dev otobüs

Başkent'e dev otobüs
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kent içi trafiği rahatlatmak amacıyla Hollanda'dan alınması düşünülen 24 metre boyunda 2 körüklü otobüsleri incelemeye gittiklerini belirterek, “Gittik, gördük beğendik. Eğer fiyatta anlaşır, bizim uzmanlarımız da olumlu rapor verirse ilk aşamada bu dev otobüslerden 100 tane almayı düşünüyoruz” dedi.

Otobüslerin normal bir otobüsün taşıyacağı yolcu sayısının 2,5 katı yolcu taşıyabildiğini ve çok üstün bir teknolojiye sahip olduklarını belirten Başkan Gökçek şunları söyledi :

“Kentin içerisinde bu otobüslerin işlediği hatlarda yere yerleştirilen özel mıknatıslar vasıtasıyla gerek süratleri gerekse güzergahları otomatik olarak izleniyor. O koca otobüsün en ön noktasından en sonuna kadar 5 santime kadar kaldırıma rahatlıkla yaklaşabiliyor. Kullanımı son derece kolay, çok fazla yolcu taşıyor. Otobüsü üreten firma yetkililerinden teknik ayrıntılar konusunda çok geniş bilgiler aldık. Bu tip hadiselerde bizim uzun süreli garantiler istediğimizi belirttik”

- BULVARDA ÇALIŞACAK –

İhale yapmadan otobüsü almalarının kesinlikle mümkün olmadığını bildiren Melih Gökçek, “Biz önce otobüsü tanımaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın da yeni yapacakları teknik araştırmalardan sonra ihale için karar verilecek. Ayrıca ilgilileri Ankara'ya davet ettik. Burada nasıl verim alabileceğimizi araştırıyoruz. Bizim istediğimiz 24 metrelik otobüslerin katalog fiyatı 1,5 milyon Euro. Ancak biz firma yetkililerine fiyatların da yüksek olduğunu söyledik. Bu otobüsler geldiğinde Ulus- Bakanlıklar arasındaki Atatürk Bulvarı'ndan diğer otobüsleri çekerek bu otobüsleri bulvarda çalıştıracağız. Bu suretle kent içi trafiği büyük oranda nefes alacak” diye konuştu.

Başkan Gökçek, Firmanın otobüslerin fiyatını gerekli şekilde indirmesi ve teknik heyetin bu otobüslerin Ankara'da çalışmasıyla ilgili olumlu rapor vermesi durumunda ilk etapta 100 araç için ihaleye çıkmayı düşündüklerini bildirdi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011