20.11.2017

Batıkent Admin
tarafından eklendi

6489
görüntüleme

Başkan Yaşar, 2 bin kişilik caminin temelini attı

Başkan Yaşar, 2 bin kişilik caminin temelini attı

*Başkan Yaşar, 2 bin kişilik camiinin temelini attı
*Yaşar, “İbadethaneler, barış ve huzurun tesis edildiği yerlerdir”
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çakırlar Şehitler Camii ve Sosyal Tesisleri’nin temel atma törenine katıldı.
Çakırlar Şehitler Camii ve Sosyal Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Yenimahalle İlçesi Çakırlar mevkiine yapılacak camiinin temelleri törenle atıldı. Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Yenimahalle Müftüsü Sinan Kazancı, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Çakırlar Şehitler Camii ve Sosyal Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Basri Yüksel, dernek yetkilileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tekbirlerle kesilen kurbanın ardından camiinin temelleri dualar eşliğinde atılırken Başkan Yaşar, camiinin Yenimahalle’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak desteği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.
Yaşar, “İbadethaneler huzur veren yerlerdir, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tesis edildiği yerlerdir. Çünkü buralarda sevgi var, saygı var, barış var. Kavga dövüş yok, ötekileştirmek yok, kin yok. Benim kitabımda kul hakkı yemek yok, insana insanca yaşamanın bilincini vermek, onlara yol göstermek, yoldaş olmak var. Okullarımıza nasıl yardım ediyor, mahallelerimize nasıl aile hekimliği binaları, taksi durakları, spor tesisleri, kültür merkezleri kazandırıyorsak ibadethane ihtiyacı olduğunda ona da destek olacağız. Bu camimizin açılışını da inşallah hep beraber yapacağız” dedi.
2 bin kişilik ibadethane 2018’de hizmete açılacak
4 bin Metrekare alan üzerine projelendirilen ve 2018 yılı Haziran ayında bitirilmesi planlanan cami tamamlandığında 2 bin kişi aynı anda ibadet yapabilecek. Ayrıca; tesiste taziye evi, konferans salonu, misafirhane, derslik, kütüphane, lojman ve çay salonu da yer alacak.

Ankara'da 24 Saat Ulaşım Dönemi

Ankara / 15.11.2017

Özel Haber

Turgut Özal Mahallesi'ne Yeni Okul İnşaatı Başladı.

Batıkent / 14.11.2017

Havaş Servisleri Artık Batıkent'ten Geçiyor

Batıkent / 14.11.2017

Batıkent'te inşaatta göçük: 5 yaralı

Batıkent / 05.11.2017

Mali sıkıntıya giren Makro Market konkordato istedi

Gündem / 30.10.2017