17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3883
görüntüleme

Balıklar neden ölüyor?

Balıklar neden ölüyor?

Gölbaşı İlçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı Doğan Çağatay, toplu balık ölümlerinin görüldüğü Mogan Gölü ile ilgili sorunu 20 yıldır gündeme getirdiklerini, ancak halen kesin çözüm geliştirilemediğini ifade etti.

Çağatay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mogan Gölü çevresinde iyileştirme çalışmaları yapılırken, gölün içinde herhangi bir çalışma gerçekleştirilmediğini öne sürdü.

Göldeki sazan balıklarının, kendilerine yaşam alanları oluşturmak ve güneş ışınlarından korunmak için dipte hareket halinde yaşadıklarını belirten Çağatay, gölde yaşanan sorunun da dipteki çamur ve bitkilerin etkilenmesinden kaynaklandığını öne sürdü. Gölle ilgili sorunu 20 yılıdır basının da desteği ile gündeme getirdiklerini kaydeden Çağatay, ancak henüz sorunun kesin çözümüne yönelik bir uygulama yapılmadığını savundu.

Gölbaşı Esnaf Odası Başkanı Hulusi Gürpınar da Mogan Gölü'nünher geçen gün yok olduğunu ileri sürerek,''Göl suyunda oksijen olmadığından bu balıkların öldüğünü düşünüyoruz. Göle taze su gerekiyor''dedi.

Gölbaşı ilçesinde geçen hafta suyunun rengi değişen Mogan Gölü'nde, dün de toplu balık ölümleri meydana gelmişti.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011