17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3169
görüntüleme

Ata'yı anıyoruz

Ata'yı anıyoruz
Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 09.05'te, protokole dahil devlet erkanının oluşturacağı kortej eşliğinde Anıtkabir'e çelenk koyacak.

Kortejin yerini alması ve Cumhurbaşkanı Sezer'in çelengi koymasının ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Saygı duruşu, askeri bandonun çalacağı İstiklal Marşı'nın bitiminde sona erecek.

Bayraklar saat 09.05'ten güneşin batışına kadar yarıya indirilecek, Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ait sirenler ve motorlu araç klaksonları da 09.05'ten 09.07'ye kadar çalınacak.

Aynı anda tüm yurtta sirenler çalacak, bayraklar yarıya indirilecek ve saygı duruşunda bulunulacak.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen “Atatürk'ün Kavramlara Yaklaşımı” konulu oturum Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.

TÜRK ULUSU, ATA'SINI UNUTMADI, UNUTMAYACAK

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer:

Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu bu. Atatürk'ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren kuşaklar, Cumhuriyet'in her dönemde ayakta kalmasının, bağımsız, çağdaş, ulusal bir devlet olarak varlığını sürdürmesinin en büyük güvencesi olacaklar. Türk ulusu, Atatürk'ü unutmadı ve unutmayacak. ATATÜRK'ÜN MECLİS'İYLE AYNI KARARLILIKTAYIZ

TBMM Başkanı Bülent Arınç:

Ülkemiz, temel insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da çok önemli mesafeler kat etmiş bulunmaktadır. Atatürk'ün kurduğu ve ilk Başkanlığını yaptığı Meclisimiz, bugün de ilk günkü heyecan ve kararlılık içinde Cumhuriyetimize sahip çıkarak yoluna devam etmektedir.

CUMHURİYETİMİZ, KURULUŞ İDEALLERİNE ULAŞMIŞTIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasi ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Türkiye, bugün cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın, medeni milletler camiasının saygın ülkesi haline gelmiştir. AB'nin eşit ve onurlu üyesi olma yolunda kararlı adımlarla yürüyüşünü sürdürmektedir.

ESERLERİ ÖNEMİNDEN BİR ŞEY KAYBETMEDİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal:

Bu 10 Kasımda Atatürk'ü anmak, ilke ve devrimlerini sahiplenmek çok daha anlamlı ve önemlidir. Çünkü, AKP iktidarı döneminde Atatürk Türkiye'sinin olmazsa olmazları olan laik cumhuriyetimize, toprak bütünlüğümüze ve ulusal birliğimize yönelik tehdit ve tehlikeler çok daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmıştır. Atatürk'ün ortaya koyduğu eserler aradan 70 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen öneminden hiçbir şey kaybetmemiştir. 10 Kasımlar, bu kazanımları sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günüdür.

UFKUNU GELECEĞE TAŞIMAK GÖREVİMİZ

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu:

Böylesine bir liderle iftihar etmek ne kadar hakkımız ise onu anlayabilmek ve sahip olduğu muasırlaşma ufkunu geleceğe taşımak da o ölçüde görevimiz olmalıdır. Atatürk'e yapılacak en büyük haksızlık, O'nu statükoyu sürdürmenin bir aracı olarak görmektir.

ATATÜRK, MİLLETİN KALBİNDE YAŞAYACAK

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar:

Atatürk, farklı bir önderdi. Onurlu kararlılığı, bilginin gücüne olan inancı ve gerçekçiliği kendisini diğer pek çok tarihsel önderden ayıran en önemli vasıflarıydı. Vefakár ve kadirşinas milletimiz var oldukça, Kemal Atatürk, milletimizin kalbinde ve zihninde daima yaşayacaktır.

GERİCİLİĞE KARŞI SAFLARI SIKLAŞTIRALIM

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın:

Laik Cumhuriyete, gericiliğe karşı cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, demokratların, devrimcilerin saflarını sıklaştırması ve güçlerini birleştirmesi, bugün acil bir görevdir.

BU KRİZLERİ ATATÜRK'Ü ANLAYARAK ATLATIRIZ

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer:

Cumhuriyetimiz Atatürk'ün yolundan saptırılmaya çalışılmaktadır. Ulusal birliğimiz tehlikeye atılmaktadır. Bu tehditleri ancak Atatürk'ü anlayarak, düşüncelerini özümseyerek, devrimlerini uygulayarak ve genç nesillere aktararak önleriz.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011