17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3671
görüntüleme

AŞTİ servisleri için karar verildi

AŞTİ servisleri için karar verildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AŞTİ'deki servis araçlarıyla ilgili meclise sunulan önergeyi okuyan Gökçek, geçtiğimiz ay söz konusu servislerle ilgili verilen kararı hatırlattı.

Bu karara göre, AŞTİ'de şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarına, şehir merkezinde servis çalıştırabilmesi için güzergah izin belgesi verilmesinin kararlaştırdığını anımsatan Gökçek, önergede, servis araçlarının yalnızca AŞTİ'den semtlere ücretsiz yolcu taşımaları, semtlerden AŞTİ'ye dönüşlerinde ise yolcu almamalarının istendiğini bildirdi.

Böyle bir kararı tüm otobüs firmalarının istediğini, aksi halde haksız rekabete yol açıldığını dile getiren Gökçek, önergeyi oylamaya sundu.

Önerge, oy birliğiyle kabul edildi.

Diğer önergeleri de okuyan Gökçek, özellikle yaz aylarında olmak üzere Ankara'da düzenlenen "Hemşehri Geceleri"nin yoğunlaştığını ve çeşitli dernek ile vakıfların bu düzenlemeler için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yardım talep ettiklerini belirtti.

Konuya ilişkin verilen önergede, ilk yerel seçimlere kadar geçerli olmak kaydıyla "hemşehri gün ve geceleri" düzenlemek isteyen vakıflara büyükşehir belediyesince uygun görülecek her konuda yardım yapılması konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının yetkili kılınmasının teklif edildiğini aktaran Gökçek'in oylamaya sunduğu önerge, oy birliğiyle kabul edildi.

-İÇ ANADOLU BÜYÜK TELESKOP PROJESİ'NE DESTEK-

Meclis toplantısında ayrıca Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanan İç Anadolu Büyük Teleskop Projesi'ne Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce destek verilmesi görüşüldü.

Gökçek, konuya ilişkin, Ankara Üniversitesi tarafından Beynam Ormanları civarına büyük bir teleskop kurulmak istendiğini belirterek, bununla ilgili Büyükşehir belediyesinden bazı destekler istenildiğini söyledi.

Ankara Üniversitesi'nin konuyla ilgili gerekli çalışmayı yaptığını, ancak teleskobun yapılacağı yer için yol yapımı, çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmaları için desteğe ihtiyaç duyduğunu dile getiren Gökçek, "Bununla ilgili yaptığımız sözlü görüşmede de ben,'Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız, yeter ki siz bu teleskobu Ankara'ya kazandırın'dedim. Bu, Ankara'ya bir kazanım. Biz de bu konuda üniversiteye yardımcı olacağız, özü bu" dedi.

Gökçek'in söz konusu konuda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın yetkili kılınmasını da ilave ederek oylamaya sunduğu teklif, kabul edildi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011