17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3280
görüntüleme

Ankara'ya yapılacak dev sağlık kampüsü ihalesi yapıldı.

Ankara'ya yapılacak dev sağlık kampüsü ihalesi yapıldı.

ETLİK Entegre Sağlık Kampüsü Yapım İşleriyle Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi İhalesi, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığında gerçekleştirildi.

Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanı Abdulvahap Yılmaz, ihale öncesinde yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük sağlık kompleksinin ihalesini yaptıklarını söyledi.

Dünyanın en büyük kampüsü

Türkiye'de ilk kez uygulanan kamu-özel ortaklığı modelinin dünyada ve Avrupa'da yayın olarak kullanıldığını anlatan Yılmaz, bu çerçevede ilk ihaleyi Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü için yaptıklarını belirtti. Dünyanın en büyük sağlık kampüsü olma özelliğine sahip tesisin 3 bin 566 yatak kapasiteli olacağını ve 1 milyon 500 bin metrekare alan üzerine kurulacağını bildiren Yılmaz, kampüste 1 genel, 7 dal hastanesi bulunacağını kaydetti.Kampüste tedaviye gelenlerin yeşilin her tonuyla karşılaşacağını, otoparkların yer altında olacağını, çevre düzenlemesinde havuzların, şelalelerin bulunacağını, çocuklar için oyun alanları yapılacağını anlatan Yılmaz, kampüste bütün sosyal ihtiyaçların karşılanabileceği alanlara yer verileceğini söyledi.

Otelcilik için de ihale yapılacak

Yılmaz'ın konuşmasının ardından, açık eksiltme ihalesine geçildi. İhaleye, Astaldi-Türkerler İş Ortaklığı, IC İÇTAŞ-DİA İş Ortaklığı, YDA-INSO-SUMMA İş Ortaklığı katıldı. İhale, yıllık 343 milyon liralık kira bedeliyle başladı.YDA-INSO-SUMMA İş Ortaklığı 16. turda, IC İÇTAŞ-DİA İş Ortaklığı 24. turda ihaleden çekildi. Astaldi-Türkerler İş Oraklığının, açık eksiltmede yıllık 319 milyon lira ile en iyi teklifi vermesiyle ihale sona erdi.Yılmaz, ihalenin sonuçlanmasının ardından bundan sonraki süreçte en iyi teklifi veren firmanın finansal modelini ve ticari alanlara ilişkin planlamasını sunacağını ifade etti.

Abdulvahap Yılmaz, yıllık bina kullanımı ve 6 hizmet dışında kalan otelcilik ve diğer hizmetler için de en iyi teklifi veren firmayla en düşük teklif üzerinden pazarlık yapacaklarını belirtti.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011