17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3086
görüntüleme

Ankara'ya yağmur bombası atılacak

Ankara'ya yağmur bombası atılacak

Geçtiğimiz günlerde özel bir televizyon kanalında Ankaralılar'dan yağmur yağması için dua etmelerini isteyen Gökçek, çeşitli seçenekler üzerinde duruyor. Ortadoğu Teknik üniversitesi (ODTü), Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Avusturya'dan gelen teknik heyet Ankara'nın su sıkıntısı üzerine bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, kuraklığın böyle devam etmesi halinde 10 Şubat'ta çamlıdere Barajı'na yağmur bombası atılması kararlaştırıldı.

1992 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan ve 2001 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan yağmur bombası şimdi de Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından atılacak. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Torun, "Şu anda Avusturya'dan gelen heyet, ODTü ve Metereroloji ile yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Avusturya'dan gelen heyet meteorolojik değerlerin mevcut olması halinde yağmur bombasıyla ilgili olarak garanti verdi. Başarı oranı iklim şartlarına bağlı. Şartların uygun olması halinde bunu gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. "Maliyeti ne kadar?" şeklindeki soru üzerine Torun, "Şu anda bir rakam vermek doğru değil" karşılığını erdi.

Edinilen bilgiye göre, yağmur yağdırmak için öncelikle tohumlamaya uygun bulutun bulunması gerekiyor. Bulut tohumlama işleminde, yoğunlaşma çekirdeği olarak hizmet edecek olan kimyasal maddelerin, bulut içindeki en uygun yere, zamanında ve doğru miktarda ulaştırılması gerekiyor. Ankara'da iki ana baraj bulunduğunu ve çamlıdere barajında şu anda Ankara'nın 140 günlük suyu kaldığını anlatan Torun, buradan Ankara'ya pompalama sisteminin 24 saat çalıştığını ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini kaydetti.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011