17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

4414
görüntüleme

Ankara'ya dev çocuk hastanesi

Ankara'ya dev çocuk hastanesi

5 ameliyathane ve modern laboratuvarların hizmet vereceği çocuk hastanesinin 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Başkentin en kapsamlı çocuk hastanesinin temelleri, Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. İlker Ökten, Tıp Fakültesi Arabilim Dalı öğretim üyelerinin de katıldığı törenle atıldı. Yeni çocuk hastanesi 266 yatak kapasitesine sahip olacak. Hastanenin bütün hasta odaları tek ya da iki kişilik olacak, odalarda tuvalet ve banyo da bulunacak. Anneler refakatçi olarak kalabilecek. 5 ameliyathane bulunacak, hastanede, yenidoğan, kemik iliği nakli, radyoloji birimleri, çocuk cerrahisi ve çocuk ürolojisi birimleri bir arada modern laboratuvarların desteği ile Ankaralılara hizmet verecek.

‘Halka yakın hastane'

Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ, Cumhuriyet Ankara'ya yaptığı açıklamada, yeni kurulacak çocuk hastanesinin en önemli özelliğinin tüm birimlerin bir arada olmasıyla “bütüncül, entegre” bir sağlık hizmeti sunacağını söyledi. Taluğ, bir yıl içerisinde tamamlanmasını bekledikleri hastanenin Cebeci semtinde kurulmasının kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “Ankara Üniversitesi burada kuruldu. Ankara Üniversitesi'nin konumu nedeniyle halka yakın olması bizim için her zaman büyük onur kaynağı oldu” dedi.

‘Üniversite insanlığa hizmet verir'

Taluğ, Etlik semtine taşınması tasarlanan Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler arasında çocuk hastanesi niteliğindeki Doktor Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma hastanelerinin de bulunmasının anımsatılması üzerine “Burası üniversite hastanesi kimliğini korumak, verilen sağlık hizmetinin yanında eğitim niteliğini de taşımak zorunda. Sağlık hizmetini bütüncül bir şekilde sunmak durumundayız. Üniversite hastaneleri hem insanlara hem de insanlığa hizmet verir” değerlendirmesini yaptı.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011