19.10.2016

N. Emre Akdemir
tarafından eklendi

11401
görüntüleme

Ankara’nın en büyük kavşağında 2 kilometrelik ölüm tuzağı

Ankara’nın en büyük kavşağında 2 kilometrelik ölüm tuzağı

Ankara’nın en büyük dönel kavşağı 2 kilometre uzunluğundaki Çakırlar Kavşağı’nda, sinyalizasyon sistemi olmamasından kaynaklı yaşanan kazalar vatandaşları isyan ettirdi. Muhtar Suna Sezer, iki kişinin bu kavşakta yaşamını yitirdiğini belirterek, “Ölüm tuzağı gibi. Sinyalizasyon istiyoruz, trafik sorununun çözülmesi gerek” dedi.

Yenimahalle’nin Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan Ankara’nın en büyük dönel kavşağı Çakırlar Kavşağı’nda yaşanan trafik çilesi bitmek bilmiyor. Çevre uzunluğu 2 kilometre olan ve 10 yolun kesiştiği kavşakta sinyalizasyon sistemi olmadığı için hem sürücüler hem de yayalar zor anlar yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda ölümlü kazaların yaşandığı, Ankara Milletvekillerinin soru önergeleriyle TBMM gündemine taşınan kavşaktaki sinyalizasyon probleminin çözülmemesi ise vatandaşlara isyan ettiriyor. Batıkent-Çevre Yolu bağlantısını sağladığı ve çevresinde okul, iş merkezi, yerleşim yeri bulunduğu için trafiğin yoğun olduğu kavşakta trafik ışığı olmadığı için sürücüler, geçiş üstünlüğüne uymayıp, trafik kurallarını ihlal ediyor. Araç akışının hiç durmadığı kavşakta yayalar da koşarak yolun karşısına geçiyor. Kavşaktaki trafik sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıkları başvuru ve önerilerin yanıtsız kaldığını belirten Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Suna Sezer, şunları söyledi:

‘BEKLEME SÜRELERİNİ AYARLAYAMAYIZ’

“Göreve geldiğim 2010 yılından beri burayla uğraşıyorum. Teknik anlamda ne yapılabilir hakim değiliz ama trafik sorununun çözülmesi gerek. Büyükşehir Belediyesi ile defalarca görüştüm. Hem yazılı hem de sözlü olarak sorunumuzu ilettim ama hiçbir şey olmadı. Biz sinyalizasyon sistemi istiyoruz. Onlar, ‘Yapamayız. Büyük bir kavşak olduğu için bekleme sürelerini ayarlayamayız’ diyorlar.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kavşağa çıkan tüm yollarda trafik yoğun. Kavşağa girince herkes belirsizlik içinde. Böyle olunca sürücüler geçiş üstünlüğüne dikkat etmeden, trafik kurallarını ihlal ediyor. Bir sürü kaza oluyor. Geçtiğimiz yıllarda iki vatandaşımız hayatını kaybetti. Yayalar yolun karşısına geçerken ölümle burun buruna geliyor. Problem önceki yıllarda Meclis gündemine de geldi ama hala çözüm yok. Burası bir ölüm tuzağı gibi. Artık çözüm istiyoruz.”

Kaynak : Hürriyet Ankara

Batıkent’e Şehit ateşi düştü

Batıkent / 11.10.2016

Türkiye'nin en zengini Ankara

Ankara / 28.09.2016

Özel Haber

Çakırlar'ın okul ihtiyacı had safhada

Batıkent / 26.09.2016

Eczane yazılarında yasak ve değişiklik.

Ankara / 22.09.2016

AŞTİ taşınınca şimdiki yeri ne olacak?

Ankara / 22.09.2016