17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2516
görüntüleme

Ankara'lı minibüscülerin ceza tepkisi

Ankara'lı minibüscülerin ceza tepkisi

Ankara polisinin son aylarda minibüslere kestiği trafik cezaları üzerine Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Bekir Gani, plakalarına arkadan yazılan trafik cezalarına tepki gösterdi. Gani, konuyu Ankara Emniyet Müdürü'ne ilettiklerini, kendisinin yardımcı olacağını söylediğini belirterek yine de hiçbir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Başkent Ankara'da minibüsçüler ile polis arasında ceza tartışması başladı. Polislerin bazı minübüslere keyfiyen arkadan ceza kestiğini iddia ederek duruma isyan eden Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Bekir Gani, bazı esnafa 6-7 bin TL tutarında trafik cezası geldiğinden yakınarak, "Esnafımızın bunu ödeyecek gücü yok. Buna artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

İki yıldır bu konuda yaptıkları girişimlerden sonuç alamadıklarını kaydeden Gani, "Umudumuz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'da. Sorunumuzu çözeceğine inanıyoruz" dedi.

Minibüsçü esnafının zor şartlarda çalıştığını, evine ekmek parası götürmekte zorlandığını belirten Gani, tek bir araca 70-80 trafik cezası yazılmasını anlamadıklarını söyledi. Başkan Hacı Bekir Gani, trafik cezalarını ödeyemeyen esnafın araç muayenelerini yaptıramadığını, birçok sorunla karşılaştığını ifade ederek, "Bazı arkadaşlarımızın 6-7 bin TL tutarında trafik cezası var. Bu şartlarda bunu ödemesi mümkün değil" şeklinde konuştu.

Trafik cezası yerine emniyet yetkililerinin esnafla toplantılar yapmasını öneren Gani, bu sayede minibüsçülerin bilinçlendirilebileceğini söyledi. Başkan Gani, "Bu konudaki görüşlerimizi Ankara Emniyet Müdürümüz'e de ilettik, kendisi sağ olsun bize yardımcı olacağını söyledi. Ancak yine ceza yazılmaya devam ediyor. Bir insan hata yaptığı zaman uyarabilirler. İşin kolayına gidip, ceza yazmak esnafı sıkıntıya sokuyor" ifade etti.

"UMUDUMUZ BAŞBAKAN'DA"

Sorunlarını iki yıldır milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları başta olmak üzere birçok kişiye aktardıklarını bildiren Gani, bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını söyledi. Durumun devam etmesi durumunda Türkiye genelindeki minibüsçülerin bir araya gelip, ortak karar alacağını ifade eden Gani, mevcut borçların da taksitlendirilerek tahsil edilmesini istedi. Gani, "Görüşmelerimizden sonuç alamadık. Umudumuz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'da. Kendisinin esnafın sesini duyup çözüm bulacağına inanıyoruz. Minibüsçüler de bu ülkenin evladı" dedi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011