17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3121
görüntüleme

Ankara imajını değiştiriyor

Ankara imajını değiştiriyor

ÇEVRE ve Orman ile Tarım ve Köyişleri bakanlıkları arasında 2003 yılında imzalanan protokolle ağaçlandırılması planlanan Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) fidan dikim çalışmaları tamamlanmak üzere.

AOÇ'de 3 yıldır yoğun bir ağaçlandırma çalışması yürüttüklerini ifade eden Ankara İl Çevre ve Orman Müdürü Haluk Özder, "Böylece, Başkentin merkezinde 5 yıl sonra yemyeşil bir orman ortaya çıkacak" dedi. Fidan dikim çalışmalarını noktalamak için çalışmalara hız verdiklerini belirten Özder şöyle konuştu:

"Gelecek hafta dikilecek son fidanlarla 33 bin hektarlık çiftlik arazisinin 7 bin 600 hektarının tamamen fidanlarla kaplanmış olacak. Araziye şu ana kadar aralarında boylu çamların yanı sıra sedir, karaçam, akasya, akçaağaç, iğde, dişbudak, çınar, mazı, dağ eriği, dutun da bulunduğu 30 farklı tür dikiliyor.

İMAJI DEĞİŞTİRİYORUZ

AOÇ arazisine dikilen fidanların düzenli şekilde bakımları da düzenli yapılıyor. Bozkır şehri olarak nitelendirilen Ankara'nın bu imajını değiştirmeye çalışıyoruz. Bakanlık olarak, yurdun birçok yerinde yaptığımız gibi Ankara'da da yoğun biçimde erozyonla mücadele ve ağaçlandırma çalışması yürütüyoruz. Aynı zamanda Başkente yeşil bir görünüm kazandırmak istiyoruz. Son yıllarda diktiğimiz fidanlar önümüzdeki yıllarda serpilmeye başlayacak.

Ankaralılar çok yakında kent merkezinde spor ve piknik yapabilecekleri, stresten uzaklaşabilecekleri bir ormana sahip olacaklar."

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ankara'daki ağaçlandırma çalışmalarının AOÇ ile sınırlı değil. Pursaklar, Hasanoğlan, Hüseyin Gazi, Elmadağ, Polatlı, Haymana, Bala, Beypazarı, Evren, Şereflikoçhisar ve Nallıhan'da ağaçlandırma çalışmalar sürüyor.

Başkent ve çevresinde her yıl 4 bin hektar alanda fidan dikim ve erozyonla mücadele çalışması yapıyoruz. Ankara, 20 bin hektar üzerine kurulu bir şehir. Bakanlık olarak şu ana kadar Başkentte 10 bin hektarlık alanda ağaçlandırma yaptık."

kaynak: ankarahaber

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011