24.12.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

3014
görüntüleme

Ankara'da Yüzlerce araç birbirine girdi

Ankara'da Yüzlerce araç birbirine girdi

Başkent dün sabah güne, ‘gizli buzlanma’ kâbusuyla başladı. Buzlanma nedeniyle çok sayıda trafik kazası yaşanırken, kentin ana arterleri kilitlendi. Yaralılara yetişmeye çalışan ambulanslar, uzun araç kuyrukları nedeniyle trafikte mahsur kaldı.

Kentte önceki gece etkili olan soğuk hava ve don sebebiyle dün sabah birçok noktada gizli buzlanma oluştu. Kaygan zemin nedeniyle şehrin neredeyse tüm ana arterlerinde yüzlerce trafik kazası meydana geldi. Buzla kaplı yollarda zincirleme kazalara karışan araçlarda maddi hasar oluşurken, bazı vatandaşlar da yaralandı. Polis ekipleri, tuzlama araçları ve ambulanslar yoğun trafik ve kazalar nedeniyle olay yerlerine ulaşmakta güçlük çekti.
Anadolu Bulvarı’nın Ostim istikametinde zincirleme trafik kazası yaşandı. Kazanın ardından yol trafiğe kapanırken, olayda yaralananlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ambulansların kaza yerine geliş ve gidişlerinde zorluk yaşadıkları görüldü. Yolun kapanması nedeniyle bazı araçlar geri dönüp, ters istikamette ilerlemek isteyince trafik felç oldu.

KEÇİÖREN’DE 20 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ
Gizli buzlanma nedeniyle Keçiören’de 20, Ankara Bulvarı TİGEM kavşağında 15, Şaşmaz köprüsüne yakın bir noktada 12, Ümitköy köprüsünde 4 aracın karıştığı zincirleme kazaları meydana geldi. Ayrıca, Eskişehir Yolu Gordion AVM önünde çok sayıda aracın karıştığı yaralanmalı kaza oldu. Malazgirt Bulvarı’ndaki zincirleme kazalar nedeniyle de trafik kilitlendi. Doğukent Caddesi’nde de 2 aracın karıştığı maddi hasarlı kaza yaşandı.

TUZLAMA ARACI DA KAZA YAPTI
Büyükşehir Belediyesi’ne ait tuzlama aracı da Konya Yolu’nda orta refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Kaza sonucu direk devrilirken tuzlama aracında ufak çaplı hasar oluştu. Konya Yolu’nda buzlanma nedeniyle araçların ağır ağır ilerledikleri gözlendi.

543 KAZA İHBARI YAPILDI
Başkent trafiğindeki gizli buzlanma kâbusunu canlı olarak dinleyicilere aktaran Radyo Trafik Ankara da dün sabah saatlerinde yoğun mesai yaptı. Dinleyiciler canlı yayına bağlanarak şehrin birçok noktasında meydana gelen zincirleme kazaları aktarırken, kazalarla ilgili toplam 543 ihbar yapıldı. Radyo Trafik Ankara’nın Twitter hesabı tweet yağmuruna tutuldu. Vatandaşlar, Meteroloji’nin uyarılarına rağmen gerekli tuzlama çalışmasını yapmayan Büyükşehir Belediyesi ekiplerini eleştirdi.

 

http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27824646.asp

 

Ortaokullara zorunlu kariyer dersi

Gündem / 24.12.2014

Açıköğretim Sistemi Güz Dönemi Ara Sınav Sonuçları Açıklanmıştır!

Gündem / 23.12.2014

Turgut Özakman Yüzme Havuzu'nda yüzme kursları başladı

Batıkent / 20.12.2014

Ankara'da kar yağışı bekleniyor!

Ankara / 20.12.2014

Ankara metrosunda bomba paniği

Ankara / 20.12.2014