17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

4714
görüntüleme

Ankara'da Deniz Dünyası doldu taştı

Ankara'da Deniz Dünyası doldu taştı

Keçiören ilçesinde geçtiğimiz günlerde açılan dev akvaryum bayram boyunca ziyaretçilerin akınına uğradı. İstanbul'dan sonra Ankara'da açılan Türkiye'nin ikinci büyük akvaryumu olan Deniz Dünyası'nı kurban bayramında süresince yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti.

Akvaryuma ilgi o kadar yoğun oldu ki, içeriye girebilmek için adeta birbiriyle yarışan Ankaralılar turnikelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Akvaryumdaki binlerce balık arasında ise meraklı gözler hep bir balık üzerinde yoğunlaştı.

Akvaryumu ziyaret eden vatandaşlar ise, akvaryumu çok beğendiklerini, olağanüstü bir güzellik bulduklarını ve fiyatını çok ucuz bulduklarını ifade ettiler.

Türkiye'nin ikinci büyük akvaryuma sahip olan Deniz Dünyası'nda Hint Okyanusu, Kızıldeniz, Hazar Denizi ile Türkiye'nin nehir ve göllerinden toplanan 5 binin üzerinde balık bulunuyor. Kapalı alanı 2 bin 700 metrekare olmak üzere toplam 5 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu olan tesiste, akvaryumun yanı sıra Amazon Ormanları'nı yansıtan bir alan, eğitim için seminer salonu, alışveriş alanı, kafeterya ve deniz feneri bulunuyor.

Akrilik camdan yapılan 12 adet tünel akvaryum ile 7 adet özel canlılar akvaryumu, 1 adet silindir akvaryum, dokunma akvaryum ve dağlıç başlığı akvaryumu bulunan Deniz Dünyası'nda 1 milyon litreden fazla su kullanılıyor.

Gruplar halinde gelen öğrencilere ücretsiz olan Deniz Dünyası'na gelen ziyaretçilerden 1 TL alınıyor.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011