17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

4225
görüntüleme

Ankara'da baz istasyonu alarmı

Ankara'da baz istasyonu alarmı

Baz istasyonları için yeni bir düzenleme getirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde baz istasyonlarına yeni düzenleme getirildi. 4-5 yıl içinde baz istasyonları 50 birimlik radyasyon yayar halden, 4 birimlik radyasyon yayar hale getirilecek. Baz istasyonları Ankara'da 20 yıldır çalışıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Belediye Meclisi'nde kent içerisinde dağınık ve gelişigüzel yerleştirilen baz istasyonlarına yeni bir düzenleme getirilmesi kararlaştırıldı.

Başkan Melih Gökçek başkanlığında yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kentte hem görüntü kirliliği hem de yaydığı elektromanyetik dalgalar açısından zararlı olduğu bildirilen baz istasyonları görüşüldü.

Ankara'nın gündemine yeni geliyor

Ankara'da 20 yıla yakın süredir görülen baz istasyonlarıyla ilgili bu iddialar ilk kez bu denli somut gündeme geliyor. Yeni düzenleme ile baz istasyonlarının yaydığı 50 birimlik zararlı dalganın dünyada uygun görülen 4 birime indirgeneceğini belirten Melih Gökçek, "Tabi bu düzenlemeyi uygulamak 4-5 yıl sürer" dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

Renkli ağaçların içine

"Ankara'nın dört bir tarafına yerleştirilmiş bol miktarda gelişigüzel baz istasyonu var. Bunlar vatandaşın ciddi anlamda tepkisini çekiyor. Zaten çoğu için de izin almıyorlar. Bu istasyonlar ortalama 50 birim elektromanyetik dalga veriyor. Bunun insanların sağlığına tesir ettiği, kanserojen olduğu, bütün dünyada 3 ile 4 birim olması gerektiği söyleniyor. Bunu bölmek için de pek çok yere yeni cihaz konulması gerekiyor. Bu cihazları genellikle renkli ağaçların, heykellerin, buzdolabı gibi kutuların veyahut büfelerin içerisine yerleştiriyorlar. 4 birim dalga yayıyor. Hem kamufle ediyor hem de insan sağlığına zararı engelliyor. Mevcut direklerin sökülüp bu şekilde dağıtılmasını istiyoruz. Tabi bunu yapmak 4-5 yıllık zaman alacak ama zararın neresinden dönülse kardır diye düşünüyorum."

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011