17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

2943
görüntüleme

Ankara'da aile hekimliğine geçiliyor

Ankara'da aile hekimliğine geçiliyor

Dinçer, yaptığı açıklamada, aile hekimliği sistemi ile sağlıkta yeni ve daha yararlı olacaklarına inandıkları bir sistemin devreye geçireceğini söyledi.

Aile hekimi olmak için 2 binin üzerinde kişinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Dinçer, bu kişilerden bin 247 kişinin puanlarının belirlendiğini kaydetti. Kişilerin çalışacakları yerlerin aldıkları puan sıralamasına göre değerlendirildiğine işaret eden Dinçer,"Doktorların aile hekimliğine yoğun ilgisi var. Başkentte aile hekimliği için 2 bin 700 kişiye verilen eğitim tamamlandı"dedi.

GÖREV YERLERİ 29 MAYISTA BELİRLENECEK

29 Mayıs 2010 tarihinde doktorların çektikleri kuralarla, hangi aile sağlık biriminde görev yapacaklarının belirleneceğini bildiren Dinçer, vatandaşların da İl Sağlık Müdürlüğü'nün internet sitesi aracılığıyla ait oldukları aile sağlık birimini öğrenebileceklerini söyledi.

Ankara nüfusuna göre bir aile hekiminin 3 bin 500 kişiye bakacağını dile getiren Dinçer,'sağlık ocağı'yerine aile sağlık birimi sisteminin getirildiğini kaydetti.

160 AİLE HEKİMİ ÇALIŞACAĞI İŞ YERİNİ KİRALAYACAK

Aile hekimlerinin sağlık hizmeti vereceği binaların hazırlıklarının yapıldığını ifade eden Dinçer, 160 aile hekiminin görev yapacağı alan sıkıntısı olduğunu bildirdi.

Aile sağlık birimi olmayan doktorların, görev yapacakları binaları kiralama yoluna gideceklerini belirten Dinçer,"Örneğin 3-4 doktor bir araya gelerek de yer kiralayabilirler. Kira bedellerinin tamamı devlet tarafından ödenecektir"dedi.

Aile hekimliğine geçiş aşamasında çeşitli kurumların yöneticilerine sistem ve işleyişi hakkında bilgi verdiklerini anlatan Dinçer, ilk etapta 24 ilçe kaymakamı ile belde belediye başkanlarını bilgilendirdiklerini ifade etti.

Önümüzdeki haftalarda üniversite rektörlerine ve ardından esnaf odaları birliklerine aile hekimliği sistemi konusunda eğitim vereceklerine işaret eden Dinçer, toplumun her kesiminin A'dan Z'ye konuyla ilgili bilgi birikimine sahip olacağını kaydetti.

HASTANIN AİLE HEKİMİNİ DEĞİŞTİRME HAKKI

Hasta isterse memnun kalmadığı aile hekimini 3 ay içinde değiştirebileceğini anlatan Dinçer,"Baktığı hasta sayısının azalması, tercih edilmeyen bir doktor konumuna düşmesi, doktorların alacakları primi düşüreceğinden, en iyi sağlık hizmetine vermek zorunda kalacaktır. Gerekirse hekim hastasını evinde bile ziyaret edecektir"diye konuştu.

Aile hekimliği sisteminin hasta açısından çok avantajlı olduğunu savunan Dinçer, sürekli aynı hastayı takip etmenin, gerek aşılama, gerekse hastalığın geçmişi ve kullanılan ilaçların takibi çerçevesinde avantaj sağlayacağını sözlerine ekledi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011