17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

4881
görüntüleme

Ankara'da 2006 yılında bunlar oldu

Ankara'da 2006 yılında bunlar oldu

Yeni bir yıla merhaba diyen başkent, 2006da hop oturup hop kalktı. Ardı ardına patlayan operasyonlar, facialar, cinayetler, Ankaralıları ve Türkiyeyi günlerce meşgul etti. 2006 boyunca gazetelerin sayfalarını, Ankarada yaşanan olaylar doldurdu. Kuş gribi ilk kurbanlarını Başkentte verdi. Seri katil bir bayram günü yolunun üzerine çıkan herkesi öldürdü. Üniversitelerimiz de ise hiçte 21 yüzyıla yakışan hareketler olmadı. Elbette Ankarada "Neler oluyor bize" dedirten türden olaylara şahit olduk. Ve cumhuriyet tarihimizde ilk kez bir yüksek mahkeme basıldı ve dehşet yaşandı. Ankara Hürriyet, Türkiyeyi sallayan olayların yaşandığı 2006ya sizler için kısa bir bakış attı.

Kuş gribi Ankarada
2006nın ilk günlerinde Türkiye, Doğubeyazıtta yaşanan ölüm olayıyla irkildi. Hasta bir tavuğun etini yiyen dört kardeşten biri hayatını kaybetmişti. Ölüm nedeninin "Kuş Gribi" olduğu kesinleşirken salgın, kısa sürede yayıldı ve sonunda Ankaraya da ulaştı. Ankaranın Bala ilçesinde iki kardeş kuş gribi teşhisiyle tedavi altına alındı. Muharrem ve İskender Çanak kardeşler, yoğun bir tedavinin ardından sağlıklarına kavuştular. Bir ay süreyle kuş gribi endişesi başkentlilere zor anlar yaşatttı.

Adliyede at ve eşek eti paniği
Türkİyenin en önemli yargılamalarının yapıldığı, operasyonlarının yürütüldüğü Ankara Adliyesi, 2006 yılında bambaşka bir nedenle çalkalandı. Adliye yemekhanesinde verilen yemeklerde at ve eşek eti kullanıldığı haberi önce adliyeye sonra tüm ülkeye hızla yayıldı. Adliye çalışanlarının, hakimlerin, savcıların ve avukatların faydalandığı yemekhaneye et satan şirket yetkilileri, tutuklandı. Adliye personeli, günlerce eylem yaptı. Et şirketi ise ısrarla kendini savundu. Aylarca süren yargılama sonunda paniğin yersiz olduğu, etlerin sığır eti olduğu anlaşıldı.

Başkenti sarsan facia
Türkiyenin dış politikasında yaşanan depremlerle boğuşan Dışişleri Bakanlığı çalışanları, 23 Ocak günü bambaşka bir acı yaşadı. Mesailerine başlamak için yola çıkan Dışişleri Bakanlığı personeli bir özel halk otobüsünün kurbanı oldu. İstanbul yolunda meydana gelen kazada servisteki 9 kişi hayatını kaybetti. Kazada serviste bulunan 3 yaşındaki Aslı Nur da hayatını kaybetti. Şoför 22.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gazide hava ısınıyor
Gazİ Üniversitesinde 2006 boyunca gündeme gelecek olan şiddet olaylarının ilki, Remzi Altunpolat adındaki öğretim görevlisinin uzun saçı ve küpeleri nedeniyle saldırıya uğramasıydı. Vize döneminde fazla mesaiye kalan Altunpolat, okul çıkışında kimliği tespit edilemeyen saldırganlarca dövüldü. Olayın ardından şiddete karşı imza kampanyası düzenleyen ve sokaklara dökülen akademisyenler, Türkiye gündemine oturdu. Ancak Gazide bundan sonra da sular durulmadı.son olarak, Prof. Dr. Kadir Cangızbayın arabasının tekerleri parçalandı.

Yargının kara çarşambası
2006 yılına damgasını vuran Danıştay saldırısı da yine Ankarada gerçekleşti. 17 Mayıs Çarşamba günü Türkiye, Danıştay binasına silahlı bir saldırı düzenlendiği haberleriyle yankılandı. Gün içinde basına yansıyan ayrıntılar, olayın korkunçluğunu ortaya çıkardı. Alparslan Arslan adında bir avukat, türban konusunda verilen bir kararı gerekçe göstererek Danıştayı bastı ve Danıştay 2. Dairesi hakimlerine kurşun yağdırdı. Saldırıda hakim Mustafa Yücel Özbilgin öldü.

Bize neler oluyor dedirten bir cinayet
Düzenlİ yerleşimi ve sakinliğiyle bilinen Batıkent semti, 29 Mayıs sabahına korkunç bir katliamla uyandı. Erkek arkadaşıyla anlaşan 16 yaşındaki lise öğrencisi G.K., korkunç bir planla annesini, babasını ve ablasını öldürdü. G.K., sevgilisiyle görüşmesini yasakladıkları için ailesini öldürmeye karar verdiğini söyledi. Bu vahşete akıl sır erdiremeyen başkentliler, günlerce bu olayı konuştu ve anlamaya çalıştı. Cinayeti birlikte işledikleri belirtilen iki sevgilinin yargılaması, hala devam etmekte.

Operasyonlar şehri Başkent Ankara
BaŞkent 2006 yılında ardı ardına gerçekleştirilen çete operasyonlarıyla çalkalandı. Onlarca insanın gözaltına alınıp tutuklandığı operasyonlar, haftalarca sürdü. Bu operasyonlardan Küre ve Atabeyler Operasyonlarında gazeteciler adliye ve emniyetin kapısında günlerce kamp kurdu. 18 Şubatta gerçekleştirilen Küre Operasyonunda şarkıcı İbrahim Tatlısesin de adı geçiyordu. Aralarında emekli polis ve askerlerinde olduğu sanıkların, milletvekillerini izledikleri ileri sürüldü. yakalananların yargılamalar sürüyor..

Bir seri katilimiz eksikti: 9 cinayet
2006nın Ramazan Bayramında Türkiyenin pekçok yerinde seri cinayetler işleyen katillerin son durağı Ankara oldu. Seri katiller Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan, cinayetlerine Bursada başladılar yedi kişiyi öldüren saldırganlar 23 Ekim de de Gölbaşında Enver Aycık ile Necati Yüceli öldürdü.

21 ARALIKTAYAKALANDI
Yakalanan saldırganlardan biri kendisini görüntüleyen gazetecilere "Zevk için öldürdüm" diye bağırdı. Bu olaydan iki ay sonra bu kez başkent ardı ardına işlenen "Bakkal Cinayetleri"ni konuşmaya başladı. İki gün içinde iki bakkalı öldüren saldırganlar, 21 Aralıkta yakalandılar.


Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011