17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3505
görüntüleme

Ankara batıya kayıyor

Ankara batıya kayıyor
Cumhuriyet'in ilk yıllarında kent merkezi olma özelliğini taşıyan Ulus, zamanla bu özelliği Kızılay'a devrederken, Kızılay da yerini Gaziosmanpaşa semti ekseninde gelişen, aralarında Tunalı Hilmi, Arjantin gibi gözde caddelerin de bulunduğu bölgeye bıraktı. Eskişehir Yolu üzerinde bulunan Söğütözü merkezli aks da Ankara'da özellikle son 20 yıl içinde büyük bir gelişim ve dönüşüm içine giren bir diğer bölge oldu. Ankara'nın en önemli kentsel gelişim aksı olan Eskişehir Yolu'nda son 20 yıl içinde kamu kuruluşlarının, siyasi partilerin, özel hastanelerin, eğitim kurumlarının ve alışveriş merkezlerinin binaları birbiri ardına yükseldi. Eskişehir Yolu üzerinde bulunan Armada Alışveriş Merkezi'nin projesini çizen Mimar Ali Osman öztürk, yaptığı açıklamada, Ankara'nın son yıllarda batıya doğru gelişme gösterdiğini, bu gelişmenin merkezinde ise Eskişehir Yolu çevresinin bulunduğunu söyledi.
özellikle, son 5 yıl içinde meydana gelen gelişmeler göz önüne alındığında, kentin bu aks üzerinde şekillenmeye başladığını söylemenin yanlış olmayacağını ifade eden öztürk, Bakanlıklar semtinden başlayıp, Balgat Köprüsü'nü kadar devam eden bölümde inşa edilen birçok kamu kuruluşu binasının bu gelişmenin önünü açtığını anlattı. öztürk, siyasi partilerin merkezlerinin de bu aks üzerinde yer almasının bu gelişimde etkili bir rol oynadığını vurgulayarak,'Eskişehir Yolu yeni kent merkezi olmaya başlıyor ama bu oluşumun odaklandığı yerin Söğütözü olduğunu görüyoruz. Bunun böyle olmasında birtakım etkenler var. Burada metro istasyonlarının bulunması hem Ankaray'ın hem de metronun kesiştiği nokta olması buranın kıymetini artırıyor'diye konuştu.
Armada Alışveriş Merkezi'nin, kent merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Eskişehir Yolu'nun sembol yapısı olacak şekilde planlandığını ifade eden öztürk,'özel projeler, heyecan verici, farklılık getirici olmaları sebebiyle her zaman etkili olmuştur. Bu tür yapılar kentsel çalışmaları hareketlendirir. Paris'te, Berlin'de New York'da örnekleri var. Armada da Söğütözü'nde böyle bir rol oynuyor'dedi. -KONGRE VADİSİ- öztürk, Eskişehir Yolu çevresinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir kongre ve alışveriş merkezi inşa etmeyi planladığını, Ankara Ticaret Odası'nın kongre merkezinin de yapımının sürdüğünü anımsattı. Bu merkezlerin tamamlanmasının ardından Söğütözü özelinde yeni ve olumlu gelişmeler yaşanabileceğini vurgulayan öztürk, şöyle devam etti: 'İstanbul'da Lütfü Kırdar, Cemal Reşit Rey gibi kültür sitelerinin bulunduğu alan'kongre vadisi'adıyla anılıyor. Bu merkezlerin tamamlanmasının ardından Söğütözü de Ankara'nın kongre vadisi olabilir. çünkü burası uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasiteye ulaşacak. Yine bu güzergaha içerisinde ofislerin yer alacağı ofis binaları, büyük oteller, alışveriş merkezleri yapılmak istendiğini duyuyoruz. Ofis binaları özelinde bu aks, İstanbul'un Levent, Mecidiyeköy ve Maslak semtlerinin görevini üstlenebilir.''Eskişehir Yolu'nda mülk edinmeyi düşünenlerin trafiği problem etmemesini'isteyen öztürk, metro çalışmasının tamamlanmasının ardından bu sorunun da ortadan kalkacağına inandığını söyledi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011